Skype biedt nu ook videobellen op iPhones

Deel de momenten waar het om gaat via 3G en WiFi

LUXEMBURG--(BUSINESS WIRE)-- 20101230 --

Skype heeft vandaag de nieuwe versie aangekondigd van haar iPhone-toepassing waarmee miljoenen mobiele gebruikers over de hele wereld kunnen videobellen via zowel 3G- als WiFi-netwerken. De nieuwe Skype voor de iPhone App kan nu worden gedownload uit de Apple App Store. Hiermee kunnen eigenaars van iPhone, iPad en iPod touch voor de eerste keer gratis* Skype video-oproepen plaatsen en/of ontvangen. Nu worden gebruikers in staat gesteld over de hele wereld met hun familie, vrienden en collega’s te praten en deze tegelijkertijd ook te zien. Gezien het feit dat ongeveer 25 miljoen gebruikers zich op willekeurige momenten** bij Skype aanmelden, wordt het met deze nieuwe Skype voor iPhone eenvoudiger dan ooit gemaakt om momenten samen te beleven, waar u zich ook maar bevindt.

Videobellen voor iPhone verbetert de ervaring van Skype-gebruikers aanzienlijk. iPhone is volgens Apple één van de top vijf gratis iPhone-apps in 2010. Nu kunnen gebruikers gratis Skype-naar-Skype oproepen plaatsen en ontvangen, mobiele telefoons en vaste lijnen in de gehele wereld bellen tegen zeer lage tarieven, en door middel van video meer momenten met elkaar delen op Skype voor iPhone.

"Omdat gedurende de eerste zes maanden van 2010 het videobellen ongeveer 40% van alle Skype-naar-Skype minuten besloeg, zagen onze gebruikers ernaar uit om Skype-videobellen op hun mobiele telefoon te krijgen," aldus Neil Stevens, General Manager van Skype's consumentenactiviteiten. "Door mainstream gebruikers van video te voorzien thuis of op het werk via hun desktop, onderweg met hun mobiele telefoons, of in hun woonkamer via hun TV, heeft Skype het voor miljoenen mensen mogelijk gemaakt om videomomenten waar dan ook met elkaar te kunnen delen."

Met een video-oproep stijgt communicatie boven de transactionele ervaring uit, en wordt deze een gedeelde ervaring voor personen die, waar zij zich ook maar bevinden, nu iedere gelegenheid met elkaar kunnen delen. Of het nu gaat om een vader die militair is en die de geboorte van zijn kind kan gadeslaan terwijl hij in het buitenland zit, geliefden die communiceren via gebarentaal of collega's die van over de hele wereld samenwerken - de mogelijkheden zijn eindeloos.

Gebruikers kunnen Skype-video-oproepen plaatsen met hun iPhone via zowel een 3G gegevensverbinding* of WiFi. De nieuwe Skype voor iPhone-app is compatibel met de iPhone 4, iPhone 3GS en iPod touch 4e generatie met i0S 4.0 of hoger. Video-ontvangstmogelijkheden zijn beschikbaar op de iPod touch 3e generatie en iPad. Oproepen kunnen worden geplaatst tussen apparaten met behulp van de nieuwe Skype voor iPhone-app en desktops, met inbegrip van Skype voor Windows 4.2 en hoger, Skype voor Mac 2.8 en hoger, Skype voor Linux en ASUS-videotelefoon.

De Skype voor iPhone-toepassing is gratis te downloaden uit de App Store of via www.skype.com/go/iphone

*Er kunnen extra gegevenskosten van toepassing zijn. Voor de beste kwaliteit raadt Skype een sterke WiFi-verbinding voor videobellen aan.

**Op de piekmomenten, met ingang van november 2010.

Mediamiddelen:

  • Foto's voor download
  • Blog met meer informatie
  • B-roll beschikbaar op verzoek

Over Skype

Skype is een communicatieplatformleverancier die zich ten doel stelt communicatiebarrières te overbruggen. Door hun apparatuur op internet aan te sluiten kunnen families, vrienden en collega's samenkomen voor gratis messaging, voice en video. Zij kunnen ook tegen lage kosten bellen naar vaste lijnen of mobiele telefoons vrijwel overal in de wereld. Skype heeft onlangs groepsvideo geïntroduceerd, zodat groepen van meer dan twee personen samen dingen kunnen doen wanneer ze niet bij elkaar zijn.

Skype is in 2003 opgericht en gevestigd in Luxemburg. Skype kan gratis worden gedownload op computers, mobiele telefoons en andere aangesloten apparatuur via www.skype.com

U kunt nieuws en updates van Skype krijgen via het blog: blogs.skype.com

Twitter: twitter.com/skype of Facebook: www.facebook.com/skype

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Kaplow PR for Skype
Aziza Johnson

skype@kaplowpr.com