Ingezonden persbericht


Stadsherstel presenteert EllaNi Chamber Music Festival

Waar: Amstelkerk, Amstelveld 10, Amsterdam
Wanneer: donderdag 30, vrijdag 31 december en zaterdag 1 januari Tijd: donderdag om 20.15 uur, vrijdag om 15.00 uur en zaterdag om 16.00 uur Entree: Toegang: ¤ 10,- / CJP, studenten, 65+ ¤ 7,50 / kinderenren tot 12 jaar, Stadspas, Vrienden van Stadsherstel ¤ 5,-- / Passe Partout voor 3 dagen: ¤ 25,- / CJP, studenten,, 65+ ¤ 20,- / kinderen tot 12 jaar, Stadspas, Vrienden van Stadsherstel ¤ 15,-

Rond de jaarwisseling vindt in de Amstelkerk het driedaagse EllaNi Chamber Musis Festival plaats. Het festival is opgezet door de jonge musici Ella en Nicolaas van Poucke en is onderdeel van de concertreeks EllaNi van deze getalenteerde zus en broer. In de serie brengen ze begaafde generatiegenoten van over de hele wereld bij elkaar om kamermuziek op topniveau te spelen. Er worden werken uitgevoerd van o.a. Bach, Mozart, Schumann en Tchaikovsky.

Celliste Ella en haar broer, pianist Nicolas van Poucke, vormen het EllaNi duo. Ze spelen geregeld concerten in Nederland en het buitenland. Beiden houden veel van kamermuziek. De EllaNi Kamermuziek Serie is in 2008 ontstaan als resultaat van hun droom, om een 'world wide web' van musici en vrienden te creëren en om die geregeld bij elkaar te laten komen om kamermuziek op topniveau uit te voeren in het centrum van Amsterdam.

Programma

Donderdag 30 december - 20.15 uur

J.S. Bach - Cantate BWV 51
L. Boccherini - Strijkkwintet in C
R. Schumann - Pianokwartet in Es

Vrijdag 31 december - 15.00 uur

S. Prokofiev - Ouverture op Hebreeuwse thema's
A. Arensky - Strijkkwartet in a-klein
P.I. Tchaikovsky - Strijksextet 'Souvenir de Florence'

Zaterdag 1 januari - 16.00 uur

W.A. Mozart - Pianokwartet in Es
EllaNi Piccolo - optreden van het jongste Van Poucke talent F. Schubert - Octet in F

Amstelkerk
Amstelveld 10
(ingang Reguliersgrachtzijde)

Toegang: ¤ 10,- / CJP, studenten, 65+ ¤ 7,50 / kinderen tot 12 jaar, Sttadspas, Vrienden van Stadsherstel ¤ 5,- / Passe Partoutt voor 3 dagen: ¤ 25,- / CJP, studenten, 65+ ¤ 20,- / / kinderen tot 12 jaar, Stadspas, Vrienden van Stadsherstel ¤ 15,-

Kaartverkoop: zalen@stadsherstel.nl of 020 520 00 90

Ella van Poucke begon op zes jarige leeftijd met cello spelen, op haar tiende studeerde ze aan het Koninklijk conservatorium van Den Haag, en later aan het conservatorium van Amsterdam. Op 10 jarige leeftijd maakte Ella haar debuut in de kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam en sindsdien speelt ze in alle belangrijke concertzalen van Nederland. In 2008 won ze het Prinses Christina Concours.

Nicolas van Poucke werd in 1992 te Baarn geboren en begon op zesjarige leeftijd met pianospelen. Hij won eerste prijzen in o.a. het Internationale Steinway & Sons Piano concours en in de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours. In 2004 won hij de 'Liszt Prijs' tijdens het SJMN concours, voor de beste uitvoering van een werk van Franz Liszt. Net als zijn zus heeft hij opgetreden in de belangrijkste zalen van Nederland.

Stadsherstel Amsterdam

Stadsherstel Amsterdam (opgericht in 1956) is de grootste restaurerende organisatie van Nederland en zet zich in voor erfgoed, monumenten en cultuur. Stadsherstel is altijd op zoek naar de meest passende (her)bestemming van haar bezit, dat zij onderhoudt, beheert en verhuurt. De restauratieomzet bedraagt gemiddeld ¤ 10 miljoen per jaar. Stadshherstel is eigenaar van meer dan 500 panden in en rondom Amsterdam, variërend van woonhuizen tot kerken en industriële monumenten.

Een aantal bijzondere panden verhuurt Stadsherstel voor o.a. congressen, lezingen, concerten en huwelijksvoltrekkingen via haar afdeling Exploitatie. De Vereniging Vrienden, met meer dan 2500 leden, ondersteunt al meer dan 25 jaar de restauratiewerkzaamheden van Stadsherstel.

Noot voor de redactie,