Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rokers duidelijk op zoek naar hulp die vergoed wordt "Vergoedingssite" trekt al ruim 31.000 bezoekers in twee weken

Den Haag, 30 december 2010 - Sinds bekend is dat hulp bij het stoppen met roken in 2011 wordt opgenomen in de basisverzekering is de site van STIVORO massaal bezocht. In amper twee weken tijd - de start van de campagne - hebben al ruim 31.000 bezoekers actief gezocht naar informatie en ondersteuning bij het stoppen met roken. Er komen bij STIVORO ook veel vragen binnen van rokers over welke hulp precies wordt vergoed en hoe dat vervolgens in zijn werk gaat. De meeste zorgverzekeraars hebben de vergoeding al goed geregeld.

Er komen bij het adviescentrum van STIVORO ook meer aanmeldingen binnen voor de groepstraining Pak je Kans en voor telefonische coaching. Lies van Gennip, directeur van STIVORO, het expertisecentrum voor tabakspreventie: "Mensen zetten hun stopbehoefte meteen om in daden door zich aan te melden voor ondersteuning. In twee weken tijd hebben 101 rokers zich aangemeld voor onze telefonische coaching. Dat is het dubbele aantal van wat we gemiddeld over een hele maand aan aanmeldingen binnen krijgen. Blijkbaar heeft het wegvallen van een financiële drempel een gunstig effect op het ondernemen van een stoppoging met effectief bewezen ondersteuning."

Rokers duidelijk op zoek naar hulp
Van Gennip is blij dat de campagne aanslaat. 'De animo is echt heel groot. Rokers zijn duidelijk op zoek naar hulp bij het stoppen met roken. En juist daarvoor zijn we ook samen met KWF Kankerbestrijding dit traject ingegaan; om rokers te wijzen op de juiste stopmethoden, maar vooral om te laten zien dat die methoden ook vergoed worden. Het gaat hier om stoppen-met-rokenprogramma's die bestaan uit een gecombineerde behandeling van gedragsmatige ondersteuning (bijvoorbeeld groepstraining) en farmacologische ondersteuning (bijvoorbeeld nicotinevervangers). Bewezen is dat stoppen met roken met effectieve ondersteuning tot meer succes leidt bij het stoppen met roken."

De campagne 'Echt stoppen met roken kan met de juiste hulp en die wordt in 2011 vergoed!' wordt ondersteund door tv-spots en radiocommercials. Binnen de campagne wordt er nauw samengewerkt met huisartsen, apotheken en verschillende GGD'en. De campagne loopt tot 31 januari 2011

Meer informatie op www.stivoro.nl

///


Noot voor de redactie,