Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Zutphen - Man gewond na aanrijding op rotonde             |

Op donderdag 30 december is een 38-jarige automobilist uit Zutphen gewond geraakt toen hij op een rotonde op de N314 ter hoogte van de Leesten werd aangereden door een andere automobilist. Beide bestuurders hadden de ruiten niet volledig ijsvrij gemaakt.


De aanrijding vond even na 08:00 uur plaats op de rotonde van de N314 met de Goethesingel. De 38-jarige man kwam vanuit de Leesten en wilde richting Lochem rijden. Op de rotonde werd hij in de flank aangereden door een 28-jarige automobilist uit Zutphen die vanuit de richting Zutphen ook de rotonde op wilde rijden. De 28-jarige man merkte de auto van de 38-jarige man, die al op de rotonde reed, te laat op. De automobilist die werd aangereden droeg vermoedelijk geen autogordel want hij werd op de bijrijdersstoel aangetroffen. Hij zat bekneld en is met behulp van de brandweer uit zijn auto bevrijd en met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.


Beide auto's die betrokken waren bij de aanrijding hadden de autoruiten niet volledig ijsvrij gemaakt. Dat, in combinatie met de mist, belemmerde het zicht van beide bestuurders. De politie heeft in verband met het ongeval enige tijd het verkeer staan regelen en constateerde dat zo'n 25% van alle bestuurders belemmerd zicht had door deels bevroren autoruiten. Waar mogelijk zijn bestuurders aan de kant gezet en hierop gewezen, en verzocht in het vervolg de ruiten wel goed ijsvrij te maken.


De politie maakt dossier op tegen beide bestuurders wegens de bevroren ruiten en tegen de 38-jarige ook wegens het niet verlenen van voorrang. In verband met het onderzoek door de Verkeersongevallendienst en het wegslepen van de auto's is de weg enkele uren deels afgesloten geweest.


2010188213

|     |Zutphen - Dief verraden door eigen telefoon               |

De politie in Zutphen hield woensdagmiddag 29 december een man aan voor het stelen van geld uit een bedrijfsbus. De agenten kwamen de dief op het spoor, nadat hij zijn mobiele telefoon in de bedrijfsbus was verloren.


De melder ontdekte omstreeks 11.30 uur dat er geld was weggenomen uit zijn onafgesloten bedrijfsbus. De bus stond geparkeerd op de Emmerikseweg. De melder was in de omgeving aan het werk. In de bedrijfsbus trof de eigenaar een onbekende mobiele telefoon aan. Kort nadat hij de telefoon had gevonden, werd er op de telefoon gebeld. De aangever sprak aan de telefoon met een onbekende man en concludeerde dat het mogelijk de dief kon zijn. Tijdens het telefoongesprek gaf de gedupeerde aan dat de telefoon door hem was gevonden en dat deze af te halen was in een supermarkt op de Emmerikseweg. Nadat de melder met de onbekende man had afgesproken in de supermarkt, belde hij direct de politie. Agenten kwamen ter plaatse en wachtten in de supermarkt de man op. Een 35-jarige Zutphenaar kon zo worden aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.


2010187852

|     |Zutphen - Mannen aangehouden met harddrugs                |

De politie heeft woensdagavond 29 december in Zutphen twee mannen aangehouden voor het bezitten en/of verhandelen van harddrugs.


De politie trof de mannen omstreeks 21.00 uur aan op de Melatensteeg en constateerde verdacht gedrag en mogelijke drugshandel. Bij controle bleek men inderdaad harddrugs bij zich te hebben. Beide mannen, van 19 en 42 jaar, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De drugs werden in beslag genomen en zullen worden vernietigd.


2010188108


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(

---- --