Politie Twente

Hennepplantage ontruimd

Losser

Naar aanleiding van een onderzoek werd op dinsdag 28 december omstreeks 13.00 uur een inwerking zijnde hennepkwekerij aan de Gronausestraat in Losser aangetroffen. In een woning boven een bedrijfspand werden in totaal 357 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen. De stroom bleek illegaal te worden afgetapt.

In opdracht van de Officier van Justitie werden de planten en apparatuur vernietigd. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij. (2010115130)

Huisverboden uitgereikt

Enschede

Een 25-jarige man uit Enschede heeft woensdag 29 december een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn moeder. Hulpverlening wordt opgestart. (2010115210)

Enschede
Woensdag 29 december heeft een 33-jarige man een huisverbod gekregen na het mishandelen van zijn ex-vrouw. Hulpverlening wordt opgestart. (2010115219)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Twee mannen aangehouden
Enschede
Woensdag 29 december omstreeks 23.45 uur zijn op Het Leunenberg in Enschede twee mannen aangehouden. De mannen reden richting Het Leunenberg. Hun voertuig werd door agenten ter controle staande gehouden. Bij controle bleek dat de bestuurder en de bijrijder boetes hadden openstaan. De bestuurder, een 20-jarige man uit Utrecht, bleek boetes te hebben openstaan voor een totaal van E1644 Euro. De bijrijder, een 22-jarige man uit Utrecht, had een onherroepelijk vonnis openstaan.

Bij controle van het voertuig werd divers inbrekerswerktuig aangetroffen. Daarop zijn beide mannen aangehouden. Zij zijn voor verder onderzoek ingesloten. (2010115493)

Man aangehouden na drie keer tanken zonder betalen Haaksbergen
Woensdag 29 december is omstreeks 20.50 uur een 35-jarige Enschedeër aangehouden. De man had woensdag tussen 19.15 en 19.30 uur bij een tankstation aan de Enschedesestraat in Haaksbergen getankt, zonder te betalen. Dit was bij hetzelfde tankstation al twee keer eerder gebeurd, op 10 december en op 22 december. Deze keer kon de pompbediende het kenteken van de auto noteren, waarna hij de politie inschakelde. De politie heeft de eigenaar van de auto, een 35-jarige Enschedeër, aangehouden op de Gerrit de Veerstraat in Enschede. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010115468)

16 jaar en onder invloed van alcohol achter het stuur Enschede
In de vroege morgen van donderdag 30 december controleerden agenten een automobilist op de Boulevard 1945 in Enschede. De bestuurder bleek een 16-jarige jongen uit Enschede te zijn. Daarnaast vermoedden de agenten dat de jongen onder invloed van alcohol achter het stuur zat en namen hem daarom voor onderzoek mee naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 0,5 promille uit. Rijden onder invloed is strafbaar vanaf 0,2 promille. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt. De jongen is na verhoor naar huis gebracht. (2010115520)

Vrouw aangehouden na rooftocht Enschede
Woensdagavond 29 december is omstreeks 17.00 uur een 25-jarige vrouw uit Enschede aangehouden. De vrouw had in een kledingwinkel aan het H.J. van Heekplein diverse goederen gestolen. Nadat het detectiepoortje van de winkel was afgegaan, is de vrouw door winkelpersoneel aangehouden en overgedragen aan de politie. De vrouw bleek dinsdag al een paar schoenen in dezelfde winkel te hebben gestolen. Bij controle van de tassen die de vrouw bij zich had, bleek dat de vrouw een rooftocht had gemaakt door de binnenstad van Enschede. In de tas zaten diverse goederen uit verschillende winkels. De vrouw bekende alle diefstallen te hebben gepleegd. De vrouw is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010115446)

Jongen aangehouden voor mishandeling portier Enschede
Een 17-jarige jongen uit Enschede is donderdagmorgen 30 december omstreeks 00.05 uur aangehouden in verband met het mishandelen van een portier. Surveillerende agenten zagen dat in de Jacobusgang een opstootje gaande was. Een portier bleek te zijn mishandeld en bedreigd door de 17-jarige Enschedeër. De jongen is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De ouders van de jongen zijn in kennis gesteld. (2010115500)

Vuurwerk: 15 Processen-verbaal, 7 doorverwijzingen naar Halt Twente
Rond de jaarwisseling wordt in Twente gecontroleerd op te vroeg afsteken van vuurwerk en op illegaal vuurwerk. De resultaten van 29 december rondom vuurwerk zijn als volgt:

Almelo
Een 16-jarige Almeloër is doorgestuurd naar Halt voor het te vroeg afsteken van illegaal vuurwerk. Het vuurwerk is in beslag genomen. Een 17-jarige Almeloër kreeg een verwijzing naar Halt voor het te vroeg afsteken van vuurwerk, een 12-jarige plaatsgenoot betaalde liever de boete voor het te vroeg afsteken van vuurwerk. Een 36-jarige man uit Almelo kreeg een proces-verbaal voor bezit van illegaal vuurwerk. Dit vuurwerk is in beslag genomen.

Bij vuurwerkcontroles zijn verder nog 8 processen-verbaal opgemaakt voor het te vroeg afsteken van vuurwerk.

Enschede
Een 41-jarige man uit Winterswijk had illegaal vuurwerk in zijn bezit, hij kreeg een proces-verbaal. Het vuurwerk is in beslag genomen.

Goor
Een 11-jarige jongen uit Goor is betrapt op het te vroeg afsteken van vuurwerk. Hij zal naar Halt worden verwezen of een boete betalen.

Hengelo
Een 12-jarige jongen uit Hengelo was in het bezit van illegaal vuurwerk. Dit is in beslag genomen en de jongen gaat een bezoek aan Halt brengen. Twee mannen, een 26-jarige uit Hengelo en een 21-jarige uit Neede, kregen een proces-verbaal voor te vroeg afsteken van vuurwerk. Twee jongens uit Hengelo van 16 en 17 zijn waren in het bezit van illegaal vuurwerk voor een vuurwerkpistool. Het vuurwerk is in beslag genomen. Beide jongens zijn aangehouden voor verder onderzoek en 's avonds weer in vrijheid gesteld.

Oldenzaal
In Oldenzaal zijn drie jongens van 13, 14 en 15 betrapt op het te vroeg afsteken van vuurwerk. Ook zij brengen een bezoek aan Halt.

Bestuurder gaat dubbel de fout in Enschede
Een 21-jarige man uit Enschede is woensdag 29 december rond 19.00 uur staande gehouden toen hij met zijn auto een opvallende manoeuvre uithaalde op de J.C. de Rijpstraat. De man had geen autopapieren bij zich en de auto bleek vervolgens niet verzekerd. De man had een grote plastic tas bij zich. Toen agenten deze controleerden vonden zij veel vuurwerk aan, waaronder illegale soorten. Dit vuurwerk is in beslag genomen en de man is aangehouden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010115451)

Rijbewijs beginnend bestuurder ingevorderd Hengelo
Een 24-jarige man uit Borne is zijn rijbewijs kwijtgeraakt toen bleek dat hij met teveel alcohol op achter het stuur is gaan zitten. De man was betrokken bij een ongeval op de Oldenzaalsestraat. Uit een blaastest ter plaatse bleek dat de bestuurder teveel alcohol op had. Hierop is de man aangehouden en voor een ademanalyse meegenomen naar het bureau. De analyse wees een promillage van 1,13 aan. Voor een beginnend bestuurder betekent dit dat zijn rijbewijs wordt ingevorderd. Ook kreeg de man een rijverbod opgelegd. De man is heengezonden. (2010115508)

Hengeloër vast voor beroving
Hengelo
Een 25-jarige man uit Hengelo is aangehouden voor een gewelddadige beroving van een familielid. De man heeft woensdagavond 29 december met geweld de pinpas van het slachtoffer weten te bemachtigen. De man kon later in zijn huis worden aangehouden en is in verzekering gesteld. Een onderzoek is ingesteld. (2010115222)


-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

30 december 2010 2010
Marije Versteeg: 053-4555588

---- --