Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - Twee mannen na achtervolging aangehouden | |
De politie heeft woensdagavond 29 december op de Zevenhuizenseweg in Apeldoorn, na een korte achtervolging, twee mannen uit Apeldoorn aangehouden. De 42-jarige bestuurder werd aangehouden voor rijden onder invloed, de 33-jarige bijrijder voor mogelijke betrokkenheid bij een tasjesroof op 21 december.


De politie gaf de bestuurder een stopteken nadat zij een tip hadden ontvangen over rijden onder invloed van alcohol. De bestuurder negeerde het stopteken en ging er bij het zien van de politie vandoor. De politie achtervolgde de man, die uiteindelijk stopte op de Zevenhuizenseweg, waar de politie beide mannen aanhield.


Een blaastest toonde aan dat de 42-jarige bestuurder inderdaad onder invloed van alcohol was. Op het politiebureau blies de man een promillage van 1,1 promille. De 33-jarige bijrijder bleek na controle van zijn identiteit gezocht te worden in verband met een eerder gepleegde tasjesroof. Beide mannen zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau en ontvangen een proces-verbaal.


2010184685

2010188076

|     |Apeldoorn - Man aangehouden met illegaal vuurwerk         |

De politie heeft woensdag 29 december op de Top Naeffstraat in Apeldoorn bij een vuurwerkcontrole een 22-jarige man uit Apeldoorn aangehouden. De man is aangehouden voor het afsteken en in bezit hebben van illegaal vuurwerk.


De politie hoorde het vuurwerk, waarop ze de man aanspraken. Hij bekende het afsteken van illegaal vuurwerk. In de woning van de man werd nog meer illegaal vuurwerk aangetroffen. De Apeldoorner werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het vuurwerk is in beslag genomen. Tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt.


2010188041

|     |Apeldoorn - Vrouw beroofd van handtas                     |

Woensdag 29 december is een 71-jarige vrouw uit Apeldoorn beroofd van haar handtas. De vrouw stond met haar auto geparkeerd aan de Anklaarseweg in Apeldoorn toen bij het wegrijden een onbekende man instapte, haar verbaal bedreigde en haar tas wegnam.


De vrouw stapte rond 19.00 uur in de auto die geparkeerd stond op de parkeerplaats aan het Mercatorplein. Op het moment dat de vrouw wilde wegrijden, stopte de onbekende man de auto in. De man uitte bedreigingen, greep haar handtas en liep vervolgens weg in de richting van de Koninginnelaan.


Het gaat om een blanke man van rond de 20 á 30 jaar en ongeveer 1,65 meter lang. De man droeg donkere kleding en een donkere muts. De politie is opzoek naar tips en getuigen. Getuigen kunnen de politie bellen op 0900-8844.


2010188085

|     |Apeldoorn - Poging tot beroving automobilist              |

Woensdag op donderdagnacht 30 december heeft er rond 00:15 uur een poging tot beroving plaatsgevonden op een parkeerplaats aan de A1 ter hoogte van Apeldoorn. Twee nog onbekende mannen probeerden onder bedreiging van een mes geld afhandig te maken van een automobilist.


De automobilist stond op de parkeerplaats geparkeerd toen een onbekende man onder bedreiging van een mes geld eiste. De bestuurder is hierop weggereden waarbij zijn autoruit door een tweede onbekende man werd ingeslagen.


De mannen hebben vermoedelijk meerdere automobilisten geprobeerd te beroven. De politie ontving later nog één melding van een automobilist waarbij men (tevergeefs) had geprobeerd de ruiten in te slaan. De man is hierop weggereden.


Één van de twee mannen was een blanke man van rond de 40 jaar en 1,75 meter lang. Hij heeft een breed postuur en droeg een grijze joggingbroek. Van de tweede man is het signalement nog onbekend. De politie is opzoek naar tips en getuigen. Getuigen kunnen de politie bellen op 0900-8844.


2010188173


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(

---- --