GroenLinks Rotterdam

P E R S B E R I C H T

GroenLinks wil openbaar vervoer met oud en nieuw

Rotterdam, 30 december 2010

De GroenLinks-fracties in de vier grote steden willen dat mensen op oudejaarsavond met het openbaar vervoer kunnen reizen. Nu stoppen de bussen, trams en metro's al om 20:00 uur met rijden. De GroenLinks-raadsleden Fjodor Molenaar (Amsterdam), Arno Bonte (Rotterdam), Heleen Weening (Den Haag) en Peter van Corler (Utrecht) komen met een voorstel om met ingang van 2011 het stadsvervoer op oudejaarsavond ook na 20:00 uur te laten rijden.

"Juist op een avond waarop veel mensen vrienden of familie bezoeken, voorziet openbaar vervoer in een grote behoefte", vinden de raadsleden. "We moeten niet zwichten voor een stelletje vuurwerkvandalen dat vernielingen dreigt aan te richten. Nu zijn reizigers aangewezen op dure taxi's of erger: ze stappen na een paar glaasjes champagne zelf achter het stuur."

Als het aan de GroenLinksers ligt rijdt het stadsvervoer vanaf volgend jaar op oudejaarsavond tot 23:00 uur volgens een normale dienstregeling. Om 23:00 uur kunnen de bussen, trams en metro's naar de remise. Vervolgens zou er vanaf 1:00 uur weer voldoende openbaar vervoer moeten rijden om mensen veilig naar huis te brengen.

Begin 2011 zullen de GroenLinksers in de vier grote steden het voorstel indienen. Voor de zomer moet duidelijk worden of het volgend jaar mogelijk wordt om met het openbaar vervoer te reizen op oudejaarsavond.


----------------------------------