Gemeente Purmerend

Slotfeest zorgt voor spektakel op de Koemarkt

27 december 2010

Bijzondere maatregelen voor parkeren en verkeer van kracht - Op 1 januari 2011 organiseert de stichting Purmerend 600 jaar Stad samen met Kraakman Evenementen een groot feest van 16.00 tot 18.30 uur op de Koemarkt met grote artiesten en vuurwerkspektakel. Om het slotfeest goed te laten verlopen, zijn enkele maatregelen nodig.

Verkeersmaatregelen

Vanwege de grootte van het slotfeest geldt tussen 30 december en 2 januari een aantal bijzondere verkeersmaatregelen:
* Van 30 december 0.00 uur tot en met 2 januari 24.00 uur zijn het voormalig Nukahalterrein, een gedeelte van de Plantsoenstraat en de Doeletuin in beide richtingen gesloten voor het verkeer (uitgezonderd voetgangers en calamiteitenverkeer). Ook worden de bestaande taxistandplaatsen tijdelijk verplaatst naar de Hoornselaan, ter hoogte van het voormalige postkantoor.
* Van 31 december 19.00 uur tot en met 1 januari 24.00 uur wordt parkeergarage 't Lammetje in beide richtingen gesloten verklaard voor auto's. De begane grond wordt ingericht als fietsenstalling. Tijdens het vuurwerkspektakel wordt de omgeving van 't Lammetje vrijgehouden in verband met de veiligheid.
* Op 1 januari van 16.30 tot 19.00 uur zijn de Plantsoengracht (ter hoogte van het Looiersplein), de Nieuwstraat (ter hoogte van de Herengracht) en de Wolthuisbrug in beide richtingen gesloten voor al het verkeer (uitgezon¬derd calamiteitenverkeer). Ook heffen we het éénrichtingsverkeer op in de Westerstraat.

Voor alle verkeersmaatregelen geldt dat regiopolitie Zaanstreek-Waterland bepaalt of de maatregel langer of korter duurt.

Parkeren

Vanwege het afsteken van vuurwerk, wordt parkeergarage 't Lammetje op 31 december vanaf 19.00 uur gesloten voor alle voertuigen (dit wordt ook met borden aangegeven). De parkeergarage moet dan leeg zijn; auto's die er nog staan, kunnen worden weggesleept. Bewoners met een parkeervergunning kunnen dan hun auto parkeren op andere parkeerplaatsen voor vergunninghouders.
't Lammetje wordt 1 januari vanaf middernacht weer opengesteld voor voertuigen.

Kom lopend, op de fiets of met openbaar vervoer

Vanwege beperkte parkeergelegenheid in de binnenstad raadt de organisator de bezoekers aan om lopend, op de fiets of met het openbaar vervoer naar het evenement te komen. Reistijden en -informatie is te vinden op: www.ov9292.nl.

Meer informatie over het slotfeest is te vinden op www.purmerend600.nl.