Dienstenbond CNV


29 december 2010

Harmonisatie SdB/Jumbo

CNV Dienstenbond is vanaf november jl. in gesprek met Jumbo over de harmonisatie van de arbeidsvoorwaarden. In het overleg van 22 december hebben we een mooie stap voorwaarts gezet. Er wordt een projectteam gevormd, waarin vakbonden en werkgever samen de mogelijkheden in kaart gaan brengen voor een DC cao, met als basis de VGL cao.

Voortgang
22 december heeft CNV Dienstenbond gesproken met uw werkgever. Ook de directeur Frits van Eerd was daarbij aanwezig. Nadat we in eerdere gesprekken al veel voorwerk hebben verricht, was het fijn dat de heer van Eerd aanwezig kon zijn, zodat we de vaart van het harmonisatietraject er in kunnen houden. We hebben kunnen afspreken dat in een projectteam gekeken gaat worden naar de overgang van de GIL cao (waar de distributiecentra van Jumbo onder vallen) naar de VGL cao, met daarbij specifieke afspraken voor Jumbo. Deze werkgroep gaat in de maand januari aan de slag en zal bestaan uit bestuurders van de vakbonden en afgevaardigden vanuit de werkgever. Eind januari hoopt het projectteam een voorstel klaar te hebben, waarna de onderhandelingen verder kunnen gaan.

Resultaat
Voor u als lid lijkt het allemaal misschien lang te duren, maar het harmoniseren van arbeidsvoorwaarden is een ingewikkeld proces. We hebben te maken met drie verschillende groepen (distributiecentra, hoofdkantoor en winkels), waarbij we alle onderdelen van de arbeidsvoorwaarden moeten meenemen. CNV Dienstenbond hecht er groot belang aan dat het zorgvuldig gebeurd. Zoals u hebt kunnen lezen maken we vorderingen. Wij zullen u eind januari weer informeren over de stand van zaken. Dan heeft het projectteam een voorstel klaar, waarmee we als vakbonden met uw werkgever over in onderhandeling kunnen.

Samen sterk!
Het lidmaatschap van CNV Dienstenbond is van belang. Alleen sterke vakbonden kunnen goede collectieve afspraken maken met een werkgever. Zoals u kunt lezen in deze nieuwsbrief maken wij ons ook hard voor de arbeidsvoorwaarden bij Jumbo. Bespreek daarom het lidmaatschap van CNV Dienstenbond eens met uw collega's. Word lid van CNV Dienstenbond. De eerste drie maanden zijn gratis! Kijk voor alle voordelen van het lidmaatschap op onze website www.cnvdienstenbond.nl of op de achterzijde van deze nieuwsbrief en meld u direct aan als nieuw lid.