Spoorwegmuseum trekt 350.000 bezoekers

30/12/2010 08:30

Het Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum in Utrecht passeert in 2010 de grens van 350.000 bezoekers. Dit is een stijging van ruim 16% ten opzichte van vorig jaar, toen 301.000 bezoekers het museum wisten te vinden. Het museum dankt de stijging aan de zeer succesvolle tentoonstelling 'Royal Class, vorstelijk reizen' die vanaf april in het museum te zien was.

De opening van de tentoonstelling 'Royal Class, vorstelijk reizen' door H.M. Koningin Beatrix, die in haar eigen trein arriveerde, trok veel pers. Ook het vertrek van de koninklijke trein in verband met de IJslandse aswolk leverde veel aandacht op. De tentoonstelling trok 150.000 bezoekers, dit zijn 50.000 bezoekers meer dan normaal in dezelfde periode. Het jaar 2010 was in meerdere opzichten een succesvol jaar. Zo is Het Spoorwegmuseum in november door kijkers van het programma 'Museumgasten' verkozen tot 'Leukste museum van Nederland' en werd het uitgeroepen tot sterkste culturele merk van de Provincie Utrecht.

In 2011 organiseert het museum onder de naam 'Het Spoorwegmuseum Ontspoort' diverse activiteiten rondom het thema (on)veiligheid op het spoor. In dit kader zal er een groot calamiteitenweekend plaatsvinden en een tentoonstelling over veiligheid worden ingericht. Daarnaast verwacht Het Spoorwegmuseum weer veel bezoekers voor de jaarlijkse terugkerende evenementen. Van 25 t/m 27 februari zijn de mooiste modelspoorbanen van Europa te zien tijdens On traXS! Tijdens de Hemelvaartvakantie van 2 t/m 5 juni is het Thomas Weekend rondom het populaire treintje uit de kindertelevisieserie 'Thomas de Stoomlocomotief'.

http://www.spoorwegmuseum.nl