Nederlandse Tafeltennisbond


Twaalf keer tafeltennis in 2010 (11): november
30-12-2010

Twee 'verkiezingen' in november. Ina Wiekart wordt gekozen tot NOC*NSF Scheidsrechter van de maand en Ronald Kramer wordt op de Bondsraad benoemd tot nieuwe NTTB-voorzitter als opvolger van Edgar Verkooijen die om persoonlijke redenen niet verder gaat. November is ook een succesvolle maand voor Li Jiao, ze wint de ITTF Pro Tour enkelspel in Polen. In Oss klopt Oranje met 3-2 voor een kleine vijfhonderd toeschouwers Spanje voor de European Nations League.

De Oranjedames spelen voor veel publiek in het
Brabantse Oss tegen Spanje. (FOTO: © Henk Hommes / NTTB)

,,Met over een half jaar de WK Tafeltennis 2011 in Rotterdam, help ik graag mee om deze prachtige sport beter op de kaart te zetten'', zegt Kramer die al als vice-voorzitter in het Hoofdbestuur zat. ,,Het voorzitterschap is een belangrijke publieke taak en de uitdaging op diverse dossiers ga ik met veel plezier aan." Angélique van Sluijs werd benoemd tot penningmeester van het Hoofdbestuur.

Li Jiao en Li Jie kwalificeerden zich in Polen voor de ITTF Pro Grand Final 2010 (december). De Nederlandse speelsters mogen op basis van hun resultaten in het Pro Tour klassement over 2010 meedoen aan zowel enkel- als dubbelspel.

In Berkel worden de traditionele Jeugdranglijsttoernooien (A en C/D) gehouden en Kelly van Zon ziet haar WK-titel beloond worden met een nominatie voor het NOC*NSF Sportgala als gehandicapte sporter van het jaar. De dames van Hotak'68, Li-Ning/Infinity Heerlen en de heren van Enjoy & Deploy en Wijzenbeek/Westa plaatsen zich voor de finales van de Eredivisie play-offs.

NTTB/HH