RTL Group

Guus Meeuwis teamcaptain in nieuwe reeks 'Ik Hou Van Holland'

Guus Meeuwis wordt de nieuwe teamcaptain van de volgende reeks Ik Hou Van Holland, die vanaf het voorjaar van 2011 wordt uitgezonden bij RTL 4. De populaire zanger van het Nederlandse lied neemt het Ik Hou Van Holland- teamcaptainschap over van Peter Heerschop, die hier wegens gebrek aan tijd mee stopt. Guus gaat met zijn team van drie steeds wisselende bekende Nederlanders de strijd aan met het team van Jeroen van Koningsbrugge, terwijl Linda de Mol als vanouds vragen over ons kikkerlandje op hen afvuurt.

Guus Meeuwis: "Ik ben natuurlijk zeer vereerd en kijk erg uit naar de opnamen! Het zal niet meevallen om Peter te vervangen maar ik zal mijn stinkende best doen om voor Jeroen een waardige tegenstander te zijn."

In de oudejaarsspecial van Ik Hou Van Holland op vrijdag 31 december gaat Irene Moors speciaal voor deze gelegenheid als teamcaptain de strijd aan met Jeroen van Koningsbrugge. Uiteraard staat Ik Hou Van Holland Oud & Nieuw geheel in het teken van vuurwerk, oliebollen, champagne én natuurlijk een terugblik op 2010.

Elk seizoen trekt Ik Hou Van Holland meer kijkers. De zesde reeks, die nu elke zaterdag bij RTL 4 te zien is, scoort gemiddeld bijna 2,4 miljoen kijkers (met een gemiddeld zenderaandeel van 36,4% in Bds 20-49).

Eerder dit jaar werd de door Talpa geproduceerde spelshow door de lezers van tv-gids Televizier verkozen tot Beste Nederlandse Showprogramma Aller Tijden. Ook werd Ik Hou Van Holland door het Nederlandse publiek genomineerd voor de Gouden TelevizierRing.
---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Danielle van Es tel. 035 6718482, danielle.van.es@rtl.nl.