Nieuwjaarsnacht Festival op NDSM werf

15/12/2010 10:00

DAZZLEVILLE

Op vrijdag 31 december openen de kunstenaars van de NDSM werf de betoverende stad DAZZLEVILLE. Bezoekers kunnen hier met Oud en Nieuw naar hartenlust verdwalen en de weg kwijt raken tussen obscure locaties vol nachtelijk vertier. Meer dan 45 dj's, live-acts en performers halen alles uit de kast om een onvergetelijke nacht neer te zetten tijdens het spannendste Oud en Nieuw feest van Amsterdam.

DAZZLEVILLE heeft de opzet van een minifestival waarbij bezoekers met hun entreebewijs terecht kunnen in verschillende locaties die in een halve cirkel rond een immens vuur zijn gelegen. DAZZLEVILLE begint al vroeg in de avond, zal de gehele nacht duren en speelt zich zowel buiten als binnen af. Zo is er om klokslag twaalf een zeer spectaculair vuurritueel dat is ontworpen en gebouwd door kunstenaars van de werf.

De muzikale programmering van DAZZLEVILLE biedt een bijzondere mix van dj's, performers, live-optredens en elektronische dance-acts. Het minifestival programmeert in de diverse locaties uiteenlopende stijlen als Gypsy Blues, World Funk, Nu Disco, Electro Rock, Drum 'n Bass, Dub Step, Techno en Minimal.

Inmiddels hebben een aantal bekende namen toegezegd waaronder de Nederlandse dance-sensatie BASKERVILLE en SLACHTOHOFBRONX, het Electro/Dub Step duo uit Duitsland dat afgelopen zomer nog Lowlands op z'n kop zette. Verder staan veel Amsterdamse bands op de diverse podia zoals Den Tex, Wooden Constructions, Apple Jacks en de Mugezond All Star band en DJ's als Cowboy en Henk, Rodrigo en Francesco Robustelli. Voor de totale line-up: zie www.dazzleville.nl

De kaartverkoop is inmiddels begonnen via de site, bij Noorderlicht en alle Free Record Shops.