Politie Groningen

Vrijdag 31 december 2010

Provincie Groningen , 31-12-2010

Automobiliste over de kop

LEEK Bij een eenzijdig verkeersongeval op de A7 is donderdagmorgen een 25-jarige vrouw uit Groningen licht gewond geraakt. De bestuurster moest na een foutieve inhaalmanoeuvre een heftige stuurcorrectie maken. Hierbij is zij vermoedelijk door gladheid van het wegdek in een slip geraakt. Haar auto sloeg over de kop, schampte de vangrail en gleed de rijbaan weer op. Het slachtoffer kon zelf uit de auto komen. Zij werd voor door ambulancepersoneel onderzocht maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De zwaar beschadigde auto werd door een bergingbedrijf afgesleept.

Bejaarde automobilist rijdt winkelcentrum binnen

GRONINGEN Donderdagmiddag heeft de politie een 72-jarige automobilist uit Groningen voor de nodige opschudding gezorgd. Gealarmeerde agenten reageerden op meerdere meldingen van een aanrijding bij het winkelcentrum Paddepoel. Het bleek dat de bejaarde bestuurder met zijn auto vanaf de Zonnelaan het overdekte gedeelte van het winkelcentrum was binnengereden. De bestuurder had dit wel gedaan zonder schade te veroorzaken. Het winkelend publiek reageerde geschrokken. Een 53-jarige man uit Groningen werd tegen zijn been aangereden maar raakte gelukkig niet gewond. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt. Ook geeft de politie de gegevens van de bestuurder door aan het Centraal Bureau Rijbewijzen.

Alcomobiliste aangehouden

OUDE PEKELA Een 44-jarige vrouw uit Oude Pekela is donderdagavond door de politie aangehouden voor rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen dat de automobiliste op de Industrieweg-Oost reed en controleerden haar. Omdat de vrouw naar drank rook, moest zij een blaastest afleggen. De test wees uit dat zij vermoedelijk te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd een promillage van ruim 1,6 promille alcohol in haar bloed vastgesteld. Na verhoor kon de vrouw het politiebureau weer verlaten. Zij moest haar rijbewijs wel inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Knapen vernielen lantaarnpaal met vuurwerk

GRONINGEN De politie heeft donderdagavond twee jongens ( 13 en 15 jaar) uit Groningen aangehouden voor openlijke geweldpleging. In de C.J. Jetsesstraat in Groningen zagen agenten in burger dat beide knapen zwaar vuurwerk op een lantaarnpaal hadden geplakt en tot ontploffing brachten. De lantaarnpaal raakte hierdoor beschadigd. Het duo moest mee naar het politiebureau. Na verhoor werden zij overgedragen aan hun ouders. Even later werd een 33-jarige man uit Groningen aangehouden door de politie. Hij zou beide knapen hebben aangezet tot het afsteken van het zware vuurwerk. Hij is ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op. De gemeente zal de schade op de verdachten gaan verhalen.

Winkeldief door stille agent aangehouden

GRONINGEN - Een 59-jarige man uit Groningen is donderdagavond door de politie aangehouden voor diefstal in een warenhuis in de Herestraat in Groningen. Een agent in burgerkleding herkende de man als notoire pleger van winkeldiefstallen. Nu pleegde de Stadjer opnieuw een winkeldiefstal. Dit keer pakte de 59-jarige 16 paar sokken uit een schap. Toen hij de winkel via de Carolieweg weer verliet werd hij door de politieman in de kreeg gevat. Hij bleek ook al een winkelverbod voor het warenhuis te hebben. De politie heeft proces-verbaal tegen de winkeldief opgemaakt. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten.

Agressieve winkeldief aangehouden

VEENDAM De politie heeft donderdagavond een 20-jarige man uit Veendam aangehouden voor winkeldiefstal. Personeel van een supermarkt aan de Veenlustpassage in Veendam betrapten de Veendammer bij het stelen van een fles drank. Toen de winkeldief werd aangesproken greep hij een 23-jarige medewerker van de supermarkt bij de keel. Hierna maakte hij zich direct uit de voeten. Gealarmeerde politieagenten konden de agressieve winkeldief op basis van een signalement in de omgeving aanhouden. Hij bleek nog in het bezit van de fles drank. Hij moest mee naar het politiebureau en is ingesloten. De 23-jarige medewerker heeft aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Stadjer beledigt stadswachten

GRONINGEN De politie heeft donderdagavond een 29-jarige man uit Groningen aangehouden voor belediging. Surveillerende stadswachten hadden de Stadjer aangesproken op het vroegtijdig afsteken van vuurwerk. Deze was hier niet van gediend en beledigde beide stadswachten. Hij werd vervolgens door gewaarschuwde politieagenten aangehouden. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De stadswachten hebben aangifte gedaan. De politie maakt proces-verbaal op. De officier van justitie zal op grond van het dossier beslissen wat met de verdachte gaat gebeuren.

Vechtersbazen aangehouden

GRONINGEN De politie heeft vrijdagmorgen twee mannen (18 en 19 jaar) uit Assen aangehouden voor openlijk geweld. Agenten reageerden op een melding van een vechtpartij in de Poelestraat in Groningen. Het bleek dat het duo het aan de stok had gekregen met een 22-jarige Stadjer. Deze zou hierbij door beide verdachten zijn mishandeld. Wat de aanleiding was voor de ruzie is nog onduidelijk. Beide geweldplegers moesten mee naar het politie- bureau en zijn ingesloten. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Hij hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen.

De politie heeft donderdagnacht ook een 20-jarige vrouw uit Groningen aangehouden vanwege een andere vechtpartij. Agenten reageerden op een melding van een mishandeling in een horecagelegenheid in de Poelestraat. Het bleek dat de 20-jarige vrouw op de dansvloer slaags was geraakt met een 19-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer raakte gewond in haar gezicht. Daarop werd de amokmaakster aangehouden. Zij moest mee naar het politiebureau en is ingesloten. De aanleiding van de mishandeling is nog onduidelijk. De politie onderzoekt beide geweldsincidenten.

Politie onderzoekt baldadige gedrag van jeugd Zuidhorn.

ZUIDHORN De politie onderzoekt het baldadig gedrag van een groep jeugd uit Zuidhorn. De groep (tussen 13 en 20 jaar) zorgde vanaf begin december voor overlast. Buslijn 39 (halte de Koperwiek) van Qbuzz was in de avonduren regelmatig het doelwit van sneeuw- en ijsballen gooiende jeugd. Door gerichte controles door buurt- en jeugdagenten van de basiseenheid Zuidhorn kon de overlast een halt worden toegeroepen. De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht. Wel zijn bij deze controles diverse namen van jeugdigen genoteerd. De ouders van deze jongeren zijn door de politie geïnformeerd. De jeugd- en buurtagenten kennen doorgaans hun pappenheimers. Toch vraagt de politie aan mensen die met overlast worden geconfronteerd contact op te nemen met de politie. De buurtagent is bereikbaar via 0900-8844 (lokaal tarief). Anonieme informatie kan worden doorgeven via 0800-7060 van Meld Misdaad Anoniem.