Politie Hollands Midden

Katwijk - Derde keer brand in flat Talmastraat

Katwijk, 31-12-2010 o Donderdag 30 december rond 21.45 uur, werd er voor de derde keer in een week tijd brand gemeld in de portiek van een flat aan de Talmastraat. Dit keer ging de brand gepaard met veel rookontwikkeling. De eerste keer dat er brand was in de portiek was tweede kerstdag. Dinsdag 28 december vond de tweede brand plaats. De brandjes zorgden voor beperkte schade, maar wel voor onrust bij de bewoners.

Dit keer was de brand ontstaan in een van de meterkasten van het portiek. Het brandalarm had bewoners gealarmeerd. Alle bewoners grenzend aan het portiek hebben hun woning moeten verlaten. Zij zijn onder begeleiding van de brandweer met een zuurstofmasker naar buiten gebracht. De bewoners zijn opgevangen in Tripodia, een zalencentrum in Katwijk.

De politie onderzoekt de mogelijkheid van brandstichting, hoe de brand ontstaan is wordt onderzocht door de technische recherche. Direct na de brand is de politie in de omgeving langs de deuren gegaan om buurtbewoners te spreken die mogelijk iets gezien of gehoord hebben.

De politie heeft slachtofferzorg ingeschakeld voor de bewoners die hier behoefte aan hadden.