Gemeente Hoorn

Controles Stadstoezicht: extreem veel parkeerovertredingen

De afgelopen week heeft Bureau Stadstoezicht vooral gesurveilleerd in het zogenaamde winkelhart. Tijdens deze controles zagen de integraal toezichthouders extreem veel parkeerovertredingen. Er werden ruim 85 bekeuringen uitgedeeld voor fout parkeren en ruim 150 automobilisten kregen een boete voor het niet kopen van een kaartje bij betaald parkeren. Het aantal overtredingen is de afgelopen week extreem geweest. Dat bleek niet alleen uit het aantal bekeuringen, maar vooral uit het aantal klachten over fout parkeren. Vooral bewoners in vergunninggebieden hebben regelmatig last van niet-vergunninghouders die op de plaatsen voor vergunninghouders staan. Een andere bron van overlast zijn de autos die voor een snelle boodschap op de stoep geparkeerd worden.

Vanwege het enorme aantal klachten en overtredingen gaat Bureau Stadstoezicht ook de komende week letten op parkeerovertredingen in de binnenstad. Daarnaast komen er extra controles voor het afsteken of in bezit hebben van vuurwerk.

Informatie Bel voor vragen aan Bureau Stadstoezicht met 0229 276880. Bureau Stadstoezicht is ook te volgen via Twitter, op @ToezichtHoorn.