Politie Drenthe

Vrijdag

Provincie Drenthe, 31-12-2010

Incidenten mogelijk door gladheid

DRENTHE De politie in Drenthe kreeg donderdagavond meerdere meldingen van ongevallen in de provincie, mogelijk als gevolg van gladheid. Tussen 19.00 uur en 21.00 uur vonden vijf aanrijdingen plaats, met name in Noord- en Midden-Drenthe. Later op de avond tussen 23.00 uur en 24.00 uur zijn nog drie ongevallen gemeld op de N34 bij Coevorden. Er ontstond voornamelijk materiële schade. Gelukkig raakte niemand zwaar gewond.

Brand in loods

PEIZE Bij een brand in een loods aan de Roderweg in Peize zijn vrijdagmorgen rond 7.30 uur drie kalveren om het leven gekomen. Een aantal kalveren zijn in veiligheid gebracht. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Jongeman aangehouden wegens winkeldiefstal

MEPPEL Agenten hebben donderdagmiddag een 17-jarige jongen uit Letland aangehouden in een supermarkt aan de J v Oldenbarnveltstraat in Meppel. Tijdens het verhoor bekende de verdachte een pakje sigaretten te hebben weggenomen. Tegen hem werd verbaal opgemaakt. De jongeman gaat het Halt-traject in.

Man aangehouden

NIEUW BUINEN De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 30-jarige man uit Musselkanaal aangehouden aan de Floralaan in Nieuw Buinen. De man, die op bezoek was bij kennissen aan de Floralaan, zou kort daarvoor meerdere personen hebben bedreigd en mishandeld in de woning. Bovendien zou hij in en om de woning vernielingen hebben gepleegd. De man is vervolgens in een auto gestapt en even verderop in de straat tegen een boom gebotst. Hij raakte daarbij licht gewond. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 665 ugl. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

450 kilo vuurwerk inbeslaggenomen

HOOGEVEEN Een medewerker van inspectie Verkeer en Waterstaat heeft donderdagmiddag een 30-jarige man uit Ter Apel staandegehouden op de Europaweg in Hoogeveen. Deze medewerker zag door de achterruit van de bestelbus diverse dozen liggen met daarop etiketten waar een gevarenclassificatie op stond. De medewerker vermoedde dat er vuurwerk in de bus zat en vertrouwde de zaak niet. Hij belde de politie. De verdachte werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. In de bus zat voor 450 kg aan professioneel vuurwerk. Het vuurwerk is overgebracht naar Domeinen.

Inbraak in café

EMMEN Donderdagmiddag werd door de eigenaar aangifte gedaan van inbraak bij een café aan de Hoofdstraat in Emmen. Twee gokkasten werden opengebroken en er werd een kluis weggenomen met een niet nader te noemen geldbedrag. De politie doet onderzoek.
Politieman dodelijk slachtoffer bij verkeersongeval STROOBOS-De 31-jarige man uit Surhuizum die donderdagmiddag om het leven is gekomen bij een verkeersongeval op het Hoendiep N.Z. in Stroobos, was als politieman werkzaam bij de regiopolitie Drenthe. Toen hij van zijn werk naar huis reed botste hij met zijn auto tegen een boom. Hij overleed direct aan zijn verwondingen. De politieman was werkzaam bij de Divisie Recherche Ondersteuning van de drie noordelijke korpsen. Bij de collegas is het overlijden van hun 31-jarige collega hard aangekomen. De verslagenheid binnen de drie korpsen is dan ook groot.

(