Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Breda

Breda, 31-12-2010

Politie zoekt getuigen straatroof (18 december 2010)

BREDA - De politie is op zoekt getuigen naar aanleiding van een straatroof die op zaterdagmiddag, 18 december jl. plaats vond in de Robijnstraat. Een 54-jarige vrouw uit België werd daarbij het
slachtoffer. Ten tijde van de beroving waren meerdere passanten getuige van het voorval. Met enkelen heeft de politie gesproken, echter nog niet met allen. De politie wil graag met diegene waarmee nog niet gesproken is in contact komen.

Op zaterdag 18 december jl. omstreeks 17.45 uur werd het slachtoffer van haar tas beroofd. Ze had boodschappen gedaan en liep op de stoep in de Robijnstraat. Op een gegeven moment naderde er een bromfietser van achteren. Ze stapte nog naar rechts om de brommer ruimte te geven In het voorbij gaan greep de bestuurder echter naar de boodschappen tas. Daarbij vielen diverse spullen uit de tas over straat. Het lukte hem om de tas los te trekken en weg te rijden in de richting van de
Smaragdstraat. Omstanders ontfermden zich over het slachtoffer. Ze was niet gewond geraakt maar uiteraard wel geschrokken en boos.

Rustige horecanacht

BREDA - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het horecagebied van Breda spreken van een rustige nacht. Naast geüniformeerde agenten te voet, zette de politie bikers op de fiets in. Het horecagebied werd, zoals gebruikelijk, tevens in de gaten gehouden door middel van cameratoezicht. Er werden in totaal twee arrestaties verricht voor het verstoren van de openbare orde en een mishandeling.

Rijbewijs kwijt na 8x overschrijding toegestane hoeveelheid

ZUNDERT - De politie heeft vanmorgen het rijbewijs ingevorderd van een 20-jarige automobilist uit Zundert. Agenten controleerden hem rond 04.30 uur in de Blauwstraat, waar hij als bestuurder reed in een personenauto. Tijdens het aanspreken bleek dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 710 ug/l aan alcohol in zijn bloed had.

Dronken automobilist in slaap achter het stuur

BREDA - De politie heeft rond middernacht, een 39-jarige automobilist uit Teteringen aangehouden . Agenten kregen een melding van een verkeersongeval en namen poolshoogte. Op de Overaseweg troffen ze een auto aan die betrokken was bij een verkeersongeval. Achter het stuur zat de 39-jarige. Tijdens het aanspreken bemerkten de agenten dat de man sliep. Onderzoek wees uit dat het voertuig in een bocht recht door was gereden en een lantaarnpaal en een hekwerk geramd had. Nadat de politie de man gewekt had werd hij overgebracht naar het bureau. Een ademtest wees uit dat hij 720 ug/l aan alcohlol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Politie pakt Roosendaalers op voor openlijke geweldpleging

BREDA - De politie heeft gisteravond twee Roosendaalers van19 en 20 jaar aangehouden. Het duo wordt verdacht van zware mishandeling. Ze zijn op het bureau ingesloten. Het slachtoffer, een 18-jarige
plaatsgenoot is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis Molengracht waar hij na behandeling door agenten is aangehouden voor belediging en wanordelijk gedrag.

De politie ontving rond 19.30 uur de melding van een mishandeling op de Tramsingel. Agenten troffen op het wegdek het slachtoffer aan. Hij had een verwonding in het gezicht. Bij het zien van de politie begon hij wild om zich heen te slaan en de aanwezige agenten te beledigen. Getuigen vertelden dat twee inzittenden van een auto hem hadden mishandeld. Het slachtoffer reed als passagier mee in een auto van een vriend. Bij het rode verkeerslicht aan de Tramsingel stapten twee bekenden van het slachtoffer uit een auto die op een andere rijstrook stil stond. Beide mannen trokken het portier van het slachtoffer open en sloegen en schopten hem. Na de mishandeling stapten beide verdachten in hun auto en reden weg. Het lukte de politie het tweetal op het Kruisvoort korte tijd later aan te houden. Het slachtoffer werd onder begeleiding overgebracht naar het ziekenhuis. De man was verbaal agressief in de richting van de agenten en het medisch personeel. Hij wilde niet geholpen worden. Nadat hij beledigingen bleef uitten is ook hij gearresteerd.

'Veelpleegster' ingesloten na winkeldiefstal

BREDA - De politie heeft gisteravond, tegen de klok van 19.00 uur een 41-jarige vrouw uit Rucphen aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw, die bij de politie te boek staat als bekende veelpleegster, is op het bureau volgens protocol in verzekering gesteld.

Een medewerker van een bouwmarkt aan de Konijnenberg zag dat de vrouw in de winkel diverse goederen, waaronder een gereedschapskist, van verpakkingsmateriaal ontdeed. Vervolgens liep ze voorbij de kassa zonder de goederen die ze bij zich had ter betaling aan te bieden. Hierop greep de medewerker in en informeerde de politie die ze meenam naar het bureau.

Politie arresteert man na mishandeling echtgenoot

BREDA - De politie heeft gistermiddag een 35-jarige inwoner uit Breda aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 36-jarige vrouw te hebben mishandeld. De man is op het bureau in verzekering gesteld.

De politie ontving rond 16.00 uur de melding van een mishandeling in de Dr. Struykenstraat. Getuigen zagen dat een man een vrouw op straat schopte en sloeg. Dit gebeurde terwijl ze een kindje in haar armen droeg. Gewaarschuwde agenten troffen het slachtoffer en de getuigen op straat aan. De vrouw vertelde dat voorafgaand aan de mishandeling een woordenwisseling in de woning plaats vond wat uitmondde in een conflict. Tijdens dat conflict mishandelde de man zijn vrouw waarop ze de woning ontvluchtte. Hun 5-jarige zoontje volgde haar. Op straat zette de mishandeling zich voort waarop de politie gewaarschuwd werd.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 31-12-2010 11:49 | © Regio Midden en West Brabant |