Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 31 december

Alkmaar, 31-12-2010 o 12.00 uur

Beroving van taxichauffeur mislukt

Den Helder, donderdag 30 december

De politie is op zoek naar twee mannen die op donderdagavond omstreeks 21.00 uur probeerden een taxichauffeur te beroven.

De twee mannen waren bij het station aan de Boerhavestraat bij de taxichauffeur ingestapt en wilden weggebracht worden naar een eetzaakje aan de Brakkeveldweg. Toen zij op de H.A.Lorentzstraat reden, trok een van de passagiers een (mogelijk) vuurwapen en eiste het geld van de chauffeur. De taxichauffeur reageerde heel anders dan de overvallers gedacht hadden. In plaats van geld af te geven, gaf de taxichauffeur gas en dreigde ermee zich met passagiers te pletter te zullen rijden. Toen hij weer afremde, gingen de overvallers er vandoor.

De overvallers zijn twee Antilliaanse mannen. De ene is 30 tot 35 jaar oud, heeft een lengte van 1,80 meter en een fors postuur. Zijn haar droeg hij in dreads tot in zijn nek. Hij ging gekleed in donkere kleding. De tweede overvaller is ook ongeveer 30 tot 35 jaar oud. Hij heeft een lengte van 1,60 meter en een normaal postuur. Ook hij droeg zijn haar in dreads.

De politie verzoekt eventuele getuige om zich te melden. De politie in Den Helder is bereikbaar via tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Rectificatie: illegaal vuurwerk

Egmond-Binnen, donderdag 30 december

Op donderdagmorgen hield de politie een 14-jarige jongen uit Egmond-Binnen aan wegens het bezit van illegaal vuurwerk. In de tekst van het artikel wordt vermeld dat de jongen in Polen 21 doosjes vuurwerk had besteld. Door het afwisselende gebruik van het woord dozen en doosjes is het beeld ontstaan dat de jongen een grote voorraad vuurwerk had. Het ging echter om gebruiksverpakkingen vuurwerk. Het totale volume aan vuurwerk was daardoor maar beperkt en bedoeld voor eigen gebruik. Het vuurwerk werd in beslag genomen.

Vuurwerk zorgt voor brand

Alkmaar, donderdag 30 december

Op donderdagmiddag omstreeks 17.50 uur bleek er brand te zijn op het balkon van een flatwoning aan de Aert de Gelderlaan in Alkmaar. Een groepje jongeren had vermoedelijk een grondtol (vuurwerk) op het balkon gegooid. Omdat er nog een wasrek hing vatte deze vlam. Hierdoor ontstond flinke roetschade op het balkon en aan de voorgevel. Ook sprong er een raam. De bewoners hebben zelf de brand met emmers water kunnen blussen.

Inbraak in woning

Alkmaar, donderdag 30 december

Op donderdagmorgen omstreeks 12.00 uur werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Rhijnvis Feithlaan in Alkmaar. De daders kwamen het pand binnen door aan de achterzijde een raam te forceren. Een televisie en sieraden werden uit het huis weggenomen. De inbraak heeft plaatsgevonden tussen woensdagmiddag 13.00 uur en donderdag 12.00 uur.

Dealer aangehouden

Heerhugowaard, vrijdag 31 december

Op vrijdagmorgen omstreeks 00.30 uur hield de politie op de Middenwaard in Heerhugowaard een 24-jarige Heerhugowaarder aan wegens vermoedelijke handel in harddrugs.

De politie kreeg een melding van een getuige die had gezien dat de verdachte in een auto zat en kort sprak met enkele ongure types die bij hem aan het raam kwamen en iets aanpakten. Omdat drugshandel vermoed werd, stelde de politie een onderzoek in. De man bleek tien pakjes met (vermoedelijk) cocaïne en twee pakjes hash bij zich te hebben. De drugs werden in beslag genomen. De verdachte is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Vuurwerk leidt naar hennep

Hoorn, donderdag 30 december

Op donderdagmiddag omstreeks 17.00 uur deed de politie onderzoek in een woning aan de Spitsbergenstraat in Hoorn. De politie had een tip gekregen dat de bewoner van de woning twee dozen met vuurwerk zou hebben. In de schuur bij de woning werden de dozen aangetroffen. Het vuurwerk werd in beslag genomen. Het ging hier om vuurwerk dat niet in Nederland verkocht of gebruikt mag worden.

Bij verder onderzoek in de woning trof de politie een hennepkwekerij aan. Op dit moment was er vermoedelijk juist geoogst. Er stonden geen planten meer in de kwekerij. Wel lagen er planten te drogen. Bij elkaar ging het om bijna 16 kilo hennep.

De hennep en de apparatuur uit de kwekerij werden in beslag genomen. Ook werd de elektriciteitsmeter verwijderd omdat er sprake was van diefstal van stroom.

Tegen de 27-jarige verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hennep in de brommobiel

Den Burg, donderdag 30 december

Op donderdagmiddag omstreeks 15.50 uur zag een politiebikester een brommobiel rijden (45km-autootje). Bij het zien van de politie probeerde de bestuurder er vandoor te gaan. De achtervolging werd ingezet, waarbij het autootje even verderop door de gewaarschuwde bemanning van een politieauto aan de kant werd gezet.

In de auto bleek een plastic doos te liggen waarin 29 gram hennep en verschillende gripzakjes lagen. De drugs werden in beslag genomen. De 23-jarige bestuurder, afkomstig uit Den Burg, werd aangehouden.

Knalvuurwerk

Wervershoof, donderdag 30 december

Op donderdagmiddag nam de politie 17 doosjes met elk vijf stuks knalvuurwerk in beslag bij een 23-jarige man uit Wervershoof. De politie had een tip gekregen dat de man illegaal, vermoedelijk uit Polen afkomstig vuurwerk zou hebben. De man bleek het in zijn woning te bewaren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie bestookt met vuurwerk

Alkmaar, donderdag 30 december

Op donderdagavond omstreeks 18.45 uur hield de politie een 16-jarige jongen uit Alkmaar. Een onderzoek wordt ingesteld naar andere jongens die samen met de verdachte tot een groep jongeren behoorden die vuurwerk afstak.

De groep was aanvankelijk bezig om vanaf de zevende verdieping van een flatgebouw aan de Melis Stokelaan in Alkmaar zwaar vuurwerk naar beneden te gooien dat op en tussen passerende autos terecht kwam.

Een paar politiemensen in burger gingen polshoogte nemen, maar werden herkend. De groep ging er vandoor en onderweg werd een meisje in een bushalte bestookt. Even verderop werd ook zwaar vuurwerk naar de politiemensen gegooid. Na een korte achtervolging werd de verdachte aangehouden. Het vuurwerk dat hij nog bij zich had werd in beslag genomen. De jongen werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.