Politie Twente

Veel aanrijdingen door gladheid Twente
In Twente hebben donderdagavond 30 december en in de nacht van donderdag 30 december op vrijdag 31 december 15 aanrijdingen plaatsgevonden als gevolg van de gladheid door ijzel. Op de A35 vonden zes materiële aanrijdingen plaats en op de A1 vond een tweetal aanrijdingen plaats, waarvan één met letsel.

Omstreeks 22.50 uur vond op de A1 ter hoogte van De Lutte een ernstig ongeval plaats. Er bleek een personenauto tegen een vrachtwagen te zijn gereden. Dit gebeurde in een viaduct. Ten tijde van het ongeval zaten twee personen in de auto. De bijrijder, een 26-jarige man uit Polen, is met behulp van een omstander uit de auto gekomen. Hij is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto, een 27-jarige Poolse man, moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd, waarna hij met onbekend letsel naar het ziekenhuis is gebracht.

De VOA doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Als gevolg van het ongeval is de A1 enige tijd afgesloten geweest voor het overige verkeer. (2010115827)

Taxichauffeur beroofd, de politie zoekt getuigen Enschede
Donderdagavond 30 november is omstreeks 22.45 uur een taxichauffeur overvallen door een klant. De politie is op zoek naar getuigen.

Omstreeks 22.40 uur stapte een klant in de taxi op de Oude Markt. Deze wilde naar de Van Deinselaan. In de buurt van de voetbalvelden aan de Van Deinselaan vroeg de klant de chauffeur te stoppen. Vervolgens werd de klant vervelend. De klant begon de chauffeur te bedreigen en vroeg om geld. De chauffeur gaf de man geld, waarop de man de taxi verliet en wegliep.

De chauffeur gaf het volgende signalement van de klant: . Nederlandse man;
. 1.85 - 1.90 meter lang;
. Slungelig postuur;
. Rond gezicht;
. Kort, stekelig, donkerblond haar; . Sjofel uiterlijk;
. Gekleed in een donkere jas en een spijkerbroek.

De politie verzoekt mensen die weten wie deze man is, of die mogelijk meer weten dat van belang kan zijn voor het onderzoek, contact op te nemen met Politie Twente. Dit kan door te bellen naar 0900-8844, of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010115808)

Met 1,23 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd Hengelo
Donderdagavond 30 december is een 27-jarige man uit Goor zijn rijbewijs kwijtgeraakt, nadat hij met 1,23 promille achter het stuur had gezeten.

Agenten zagen de man rijden op de Hasselerbaan in Hengelo. De man voerde een blauw zwaailicht op het dak. De auto van de man werd ter controle staande gehouden. De lamp werd in beslag genomen. Omdat d agenten vermoedden dat de man alcohol had genuttigd, is hij voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 1,23 promille uit. In verband met de combinatie van rijden onder invloed en het gevaarlijke rijgedrag door het gebruik van het zwaailicht, is het rijbewijs van de man ingevorderd. (2010115793)

Rijbewijs ingevorderd
Vroomshoop
Donderdagavond 30 december controleerden agenten omstreeks 23.50 uur een automobilist op het Bijvank in Vroomshoop. Omdat de agenten vermoedden dat de man alcohol had genuttigd, werd de man meegenomen naar het politiebureau. Tot vier maal toe lukte het niet om een goede blaastest af te nemen. Ook weigerde de man mee te werken aan een bloedproef. Daarop werd het rijbewijs van de man ingevorderd. (2010115811)

Vuurwerk: 20 Processen-verbaal, 16 doorverwijzingen naar Halt Twente
30 december kregen 20 personen een proces-verbaal voor het te vroeg afsteken van vuurwerk of illegaal vuurwerk. 16 jeugdigen zijn doorverwezen naar Halt voor het te vroeg afsteken van vuurwerk. Twee jongens van 10 hebben een waarschuwing gekregen, zij zijn te jong om naar Halt verwezen te worden. De ouders zijn ingelicht.

Wegpiraat aangehouden
Oldenzaal
Een 29-jarige man uit Oldenzaal is 30 december rond 15.00 uur aangehouden op de Enschedesestraat in Oldenzaal. De man beging verschillende verkeersovertredingen zoals bumperkleven en inhalen waar dat niet is toegestaan. Bovendien reedt de man veel te hard. De man heeft een proces-verbaal gekregen en zijn rijbewijs is ingevorderd. (2010115686)

Huisverboden uitgereikt
Almelo
Een 30-jarige vrouw uit Almelo heeft 30 december een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De vrouw wordt verdacht van bedreiging van haar partner. Hulpverlening is opgestart. (2010115499)

Enschede
Een 23-jarige man uit Enschede heeft 30 december een huisverbod opgelegd gekregen na een vechtpartij met zijn vriendin. Hulpverlening is opgestart. (2010115534)

Almelo
Een 21-jarige man uit Almelo heeft 31 december een huisverbod opgelegd gekregen voor huiselijk geweld. De man wordt verdacht van bedreiging van zijn ouders. Hulpverlening wordt opgestart. (2010115574)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Man onwel geworden achter het stuur Enschede
Een 47-jarige man uit Enschede is 30 december rond 21.00 uur onwel geworden in zijn auto en is ter plaatse overleden. De man reed achterop een stilstaande auto bij een verkeerslicht, naar later bleek als gevolg van de onwelwording. Ambulancepersoneel heeft de man gereanimeerd, maar deze hulp mocht niet meer baten. (2010115795)


-----------------------
26 nvember 2010
Zie het Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

31 december 2010
Marije Versteeg / Kirsten ter Halle: 053-4555588


---- --