Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 31-12-2010

Rijbewijs kwijt na 9x overschrijding toegestane hoeveelheid

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft vanmorgen op de Laan van Hildernisse een 22-jarige automobilist uit Bergen op Zoom aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten controleerden hem even na 03.30 uur als bestuurder van een personenauto. Tijdens het aanspreken bleek dat hij alcohol gedronken had. Een ademtest op het bureau wees uit dat de man 9 maal de toegestane hoeveelheid overtrad. Hij had 810 ug/l aan alcohol in zijn bloed. Deze 'beginnend' bestuurder mocht zijn rijbewijs op het bureau achterlaten.

Echtgenoot verwond vrouw met mes

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft vanmorgen bij een woning in Bergen op Zoom een 27-jarige inwoner aangehouden. Hij wordt verdacht van huiselijk geweld. De man is op het bureau ingesloten.

Agenten kregen even na 02.00 uur de melding van een huiselijk
geweldsituatie in een flatwoning in Bergen op Zoom. In de centrale trappenhal troffen ze de 27-jarige man. Hij wilde het gebouw verlaten. Zijn 22-jarige vrouw, die op dat moment in de woning was vertelde dat ze tijdens een ruzie door hem geschopt en geslagen was. Ook had hij haar een snijwond toegebracht. Agenten zagen dat haar hand bloedde waarop de man direct aangehouden is.

Burenruzie leidt tot bedreiging en mishandeling

ROOSENDAAL - Een burenruzie heeft gisteravond geleid tot een bedreiging en een mishandeling. De politie ontving rond 21.45 uur een melding van het incident en nam poolshoogte. Nadat agenten van beide kanten het verhaal hadden aangehoord besloten ze beide buren, van 41 en 60 jaar aan te houden. Gisteravond leidde het afsteken van vuurwerk tot een onderlinge discussie. Tijdens dat gesprek dreigde de 60-jarige man met een mes, waarop de 41-jarige hem in het gezicht sloeg. Beide buren hebben al langere tijd een onderling conflict met elkaar.

Bureau Brabant besteedt aandacht aan overval in woning

WOUWSE PLANTAGE - Het opsporingprogramma Bureau Brabant besteedt a.s. maandag 3 januari 2011 aandacht aan een overval in een woning. De hulp van het publiek wordt ingeroepen bij het oplossen van deze zaak.

Een boer en boerin worden op donderdagochtend 4 november 2010, vroeg in de ochtend door drie mannen overvallen in hun woning in het dorp Wouwse Plantage. De twee slachtoffers zitten aan het ontbijt, als er aangebeld wordt. De boer, die denkt dat er iemand hulp nodig heeft, opent nietsvermoedend de deur. Meteen wordt de man hardhandig door 3 gewapende overvallers naar binnen geduwd en daar tot bloedens toe met het wapen geslagen. Het vuurwapen wordt zelfs tegen zijn hoofd gezet Het slachtoffer schreeuwt van de pijn. Zijn vrouw ziet dit en wil haar man gaan helpen. Ook zij wordt door de overvallers bedreigd. De drie mannen zijn zo agressief en gewelddadig dat de slachtoffers denken dat hun laatste uur geslagen heeft. De daders doorzoeken het huis en gaan er uiteindelijk met wat geld vandoor.

De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 3 januari 2011 om 17.55 uur. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald. De laatste uitzending is op dinsdag
4 januari 2011 om 15.50 uur. Het programma wordt uitgezonden via de regionale zender Omroep Brabant.

Hoogbejaarde vrouw overloopt inbreker

ROOSENDAAL - De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Ludwighove welke vanochtend plaats gevonden heeft. De bewoonster, een 88-jarige vrouw werd rond 07.30 uur wakker van een lichtschijnsel in haar slaapkamer, afkomstig uit de woonkamer. Na aanroepen werd ze geconfronteerd met een inbreker die de slaapkamer inkwam. Onder dwang bracht de dader de vrouw naar de woonkamer waar ze in een stoel plaats moest nemen. De man eiste geld en zette zijn woorden kracht bij door het slachtoffer te bedreigen. Ondertussen doorzocht de dader de woning. Na enkele minuten vertrok hij met onder andere een geldbedrag.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 31-12-2010 14:03 | © Regio Midden en West Brabant |