Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 31-12-2010

Overval Waalwijk in Bureau Brabant

WAALWIJK: Het opsporingprogramma Bureau Brabant besteedt a.s. maandag 3 januari 2011 aandacht aan een recente overval in Waalwijk. De hulp van het publiek wordt ingeroepen bij het oplossen van deze zaak.

De gewapende overval vond plaats op zaterdagmiddag 27 november jl. bij een pizzabezorg- en afhaalbedrijf aan de St. Antoniusstraat. De dader kwam rond 17.30 uur het pand binnen en bedreigde personeel en klanten (waaronder een meisje van 8 jaar) met een vuurwapen. Daarbij loste hij een schot in de lucht; niemand raakte gewond. De kluis kon (vanwege een tijdsvertrager) niet direct geopend worden. Vervolgens eiste de overvaller diverse portemonnees van medewerkers en klanten. Met een onbekend geldbedrag ging hij er vandoor. De politie is op zoek naar getuigen die de dader vóór of ná de overval gezien hebben.

De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 3 januari 2011 om 17.55 uur. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald. De laatste uitzending is op dinsdag
4 januari 2011 om 15.50 uur. Het programma wordt uitgezonden via de regionale zender Omroep Brabant.

Twee mannen raken gewond bij bedrijfsongeval

OOSTERHOUT: Twee personen raakten donderdagmiddag 30 december 2010 gewond bij een bedrijfsongeval in een restaurant aan de Vijfeikenweg.

Een 55-jarige elektricien liep bij het ongeval ernstige brandwonden op. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Zijn 40-jarige medewerker raakte ook gewond en werd ter plaatse door het
ambulancepersoneel verzorgd. Het ongeluk gebeurde omstreeks 17.15 uur bij werkzaamheden in de meterkast. Door nog onbekende oorzaak ontstond er kortsluiting, waarbij een grote steekvlam vrijkwam. Het slachtoffer (55) liep tweedegraads brandwonden op in het gezicht heeft opgelopen en tweedegraads tot derdegraads brandwonden aan zijn rechter hand en arm. De medewerker (40) had een eerstegraads brandwond bij zijn oor. Beide slachtoffers zijn afkomstig uit Oosterhout. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Vuurwerk leidt tot uitbranden van twee personenauto's

OOSTERHOUT: In de Thorbeckestraat zijn donderdagavond 30 december 2010 twee geparkeerde auto's ernstig beschadigd door brand. Volgens buurtbewoners was er de hele avond al overlast van geknal van vuurwerk. Na een harde knal bleek een geparkeerde Citroen Berlingo in brand te staan. De vlammen uit het brandende voertuig beschadigden ook een naast geparkeerde auto, een beige Deawoo Tacuma. De Oosterhoutse brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen. Bergingsbedrijven hebben de beschadigde voertuigen vervolgens getakeld.

Politie betrapt inbreker (16) op heterdaad

TERHEIJDEN: Bij een inbraakpoging in basisschool de Zeggewijzer in Terheijden werd de 16-jarige verdachte door de politie op heterdaad ingerekend. Omwonenden meldden in de nacht van donderdag 30 december op vrijdag 31 december 2010 dat er een verdacht persoon op het dak van de school liep. Het was toen 04.20 uur. Agenten sloten de omgeving af en konden op de Abtstraat de 16-jarige jongen uit Terheijden arresteren. Hij was stevig onder invloed van alcohol. Nader onderzoek wees uit dat er geen sprake was van een voltooide inbraak. De jongeman is verhoord en kreeg een verwijzing naar Bureau Halt

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 31-12-2010 14:00 | © Regio Midden en West Brabant |