Politie Kennemerland

Politie sluit misdrijf uit na onderzoek gewonde bejaarde vrouw

Heemstede, 31-12-2010

De politie heeft het onderzoek naar een gewonde bejaarde vrouw in een woning aan het Valkenburgerplein afgerond. Na uitgebreid onderzoek kan worden uitgesloten dat de vrouw als gevolg van een misdrijf gewond is geraakt. De politie gaat uit van een ongeval.

Destijds vond een familielid op vrijdag 29 oktober de 93-jarige bewoonster in haar woning aan het Valkenburgerplein, met uiterlijke verwondingen. In eerste instantie werd uitgegaan van een ongeval, later kwamen er feiten en omstandigheden die een mogelijk misdrijf niet uitsloten. Hierop werd een Team Grootschalige Opsporing opgestart die een uitgebreid onderzoek hebben verricht. De politie hecht er waarde aan te melden dat uit het onderzoek naar voren is gekomen, dat kan worden uitgesloten dat er sprake is geweest van een misdrijf. Destijds heeft de zaak, met name in de buurt, voor aardig wat beroering gezorgd. Onderstaand persbericht is destijds verzonden:

Politie onderzoekt incident in woning
HEEMSTEDE, 2 november De politie is dinsdagochtend gestart met een onderzoek in een woning aan het Valkenburgerplein. Vrijdag 29 oktober werd door een familielid de 93-jarige bewoonster aangetroffen, gewond op de grond. Het slachtoffer werd door ambulancepersoneel naar een ziekenhuis vervoerd. In eerste instantie leek het te gaan om een ongeval. In de dagen erna kwamen er aanwijzingen dat niet kan worden uitgesloten dat er mogelijk een misdrijf was gepleegd in de woning. Mensen van de dienst Forensische Opsporing zijn in de woning bezig met een sporenonderzoek. Ook is dinsdag een buurtonderzoek opgestart.

De politie vraagt mensen die donderdag 28 of vrijdag 29 oktober iets bijzonders hebben gezien bij de woning aan het Valkenburgerplein, contact op te nemen via 0900-8844.