Gemeente Uithoorn

Oud en nieuw viering in De Kwakel

Ook dit jaar hebben gemeente, politie, brandweer en Stichting Vuurwerkgroep De Kwakel in goed overleg een draaiboek samengesteld om de viering van de jaarwisseling opnieuw tot een succes te maken.

De Stichting Vuurwerkgroep De Kwakel bestaat uit een aantal enthousiaste inwoners van De Kwakel die de afgelopen jaren met veel inzet hebben bijgedragen aan een goed verloop van de jaarwisseling. De viering zal net als in voorgaande jaren plaatsvinden op het pleintje Kerklaan/Drechtdijk.

Feesttent en vuurkorven

De gemeente heeft toestemming gegeven voor het op vrijdag 31 december 2010 plaatsen van een feesttent in het centrum van De Kwakel, ter hoogte van de Kerklaan/Drechtdijk. Bij de tent komen meerdere vuurkorven te staan om een sfeervol plein te maken.

Verkeersmaatregelen

Veiligheid is belangrijk tijdens de Oud en Nieuw viering. Daarom worden Kerklaan en het deel van de Drechtdijk tussen Mgr. Noordmanlaan en Kwakelsepad/Boterdijk op 31 december 2010 vanaf 23.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Deze afzetting duurt tot 1 januari 2011, 02.00 uur. Iedereen krijgt het advies om tijdens de afzettingsperiode zijn/haar auto in de Mgr. Noordmanlaan op de parkeervlakken te zetten en niet ernaast.

Controle

Vrijwilligers en VMB Security & Services surveilleren in en rondom De Kwakel. Ze zullen onder andere in de gaten houden of er sprake is van vandalisme. De politie zal controleren of er volgens de regels vuurwerk wordt afgestoken. Dit mag op Oudejaarsdag vanaf 10.00 uur tot 02.00 uur Nieuwjaarsnacht.

Openbaar vervoer

Connexxion rijdt een beperkte dienst. De laatste rit op 31 december 2010 is rond 20.00 uur.

Laatst gewijzigd: 16 december 2010