Park-Line

30 december 2010 - Parkeren tijdens oud en nieuw in Amsterdam.

Cition (parkeerbeheer Amsterdam) schermt in opdracht van de Gemeente Amsterdam de komende dagen ongeveer 2.200 van de 3.700 parkeerautomaten af. Deze tijdelijke maatregel wordt genomen om vuurwerkschade aan parkeerautomaten zoveel mogelijk te voorkomen. Omdat het hierdoor voor veel parkeerders lastig is om te betalen, wordt in deze gebieden niet gehandhaafd.

De beschermkappen worden ook gebruikt bij parkeerautomaten die tijdelijk buiten gebruik zijn vanwege een defect. Bekijk dus altijd meer dan één automaat om er zeker van te zijn of je parkeert in een gebied waar de parkeercontrole is aangepast. Er geldt dus officieel geen vrij parkeren tijdens de dagen rondom en met oud & nieuw. Je bent zelf verantwoordelijk voor het al dan niet aanmelden van een parkeeractie.

Het afschermen van automaten gebeurt in Amsterdam onder meer in de Baarsjes, Bos en Lommer, Noord, Oost-Watergraafsmeer, Oud West, Oud Zuid, Oud Zuid Schinkel, Slotervaart, Westerpark en Zeeburg (IJburg / Steigereiland). In de dagen na de jaarwisseling neemt Cition alle parkeerautomaten weer in gebruik.