KGIGROEP zet met Duurzame Stille Woningen een stapje extra


VOLENDAM, 20101231 -- Geluid is een thema dat de laatste tijd op veel architectuuragenda's is verschenen. Maar er wordt vrijwel nooit actief op geluid ontworpen, met de bedoeling om de ervaring van de publieke ruimte te intensiveren of te verbeteren. De stad resoneert, galmt, echoot, dempt of isoleert alle stadsgeluiden en heeft daarmee een grote invloed op het klankbeeld. Ontwerpers kunnen hier op inspelen door verkeer en functies zoals scholen te plannen, door de hardheid van gevels en openheid van straatwanden te bepalen, bomen te planten en het materiaal van de verharding te bepalen concludeert Lucas keizer.

Het passiefhuis wint steeds meer aan populariteit. Het bouwen van een zo energiezuinige woning is dan ook een trend die steeds meer zal worden toegepast. Maar waarom zouden we daar stoppen? Wat als we een stap verder gaan? Een huis dat niet alleen op het gebied van duurzaamheid hoog scoort, maar een huis dat ook op het gebied van wooncomfort, gezondheid en gemak optimaal presteert?.

KGIGROEP heeft met innovatieve partijen net dat stapje extra willen zetten. Bedrijven uit de advies en bouwsector die met hun gezamenlijke expertise werken aan de ontwikkeling van een Duurzame Stille Woning.

Waarom Duurzame Stille Woningen ?

Verspilling in het proces door een optimale samenwerking en gedegen procesmanagement worden faalkosten gereduceerd

*De economische schade die geluidshinder veroorzaakt wordt in een studie uitgevoerd in opdracht van de Europese Unie geschat op 0,2 tot 2 procent van het bruto binnenlands product. Voor Nederland zou dat bij 0,2 procent uitkomen op zo'n 1,5 miljard euro.

Gezondheid van de mens

*Volgens het GGD staat luchtvervuiling op nummer 1 maar binnen 5 jaar zal geluidsoverlast deze plek innemen.

Comfort (optimaal comfort waardoor beleving - waarde wordt verhoogd)

*Een op de vier van de Nederlandse bevolking noemt geluidsoverlast de grootste woonergernis.

Bewustwording (wonen in een duurzame stille woning is anders dan duurzaam wonen)

*Geluidsbewust bouwen is toekomstgericht werken (volgens de gehele levenscyclus en levensduur van een woning).

Energiemanagement (reduceren energieverbruik door geluidsisolatie en bewustwording)

Geluidsisolatie is ook warmte-isolatie wat weer te maken heeft met een aantal elementen (geluidslekken) zoals ventilatie/glas/gevel/vloer/dak.

Er zijn tal van mogelijkheden om de formule van DSW toe te passen waar je bijvoorbeeld kunt kijken naar renovatie projecten die KGIGROEP met een aangepast pakket zou kunnen upgraden. "KGI voert diverse gesprekken met projectontwikkelaars en gemeentes om de leegstand van kantoorgebouwen te vullen met appartementen die volgens de DSW formule worden gebouwd", legt Lucas keizer van de KGIGROEP uit.

KGIGROEP





Ingezonden persbericht