Gemeente Veere


Nieuws

Jaarwisseling, hou het leuk

Elk jaar zou de jaarwisseling een goed begin van een nieuw jaar moeten zijn. Helaas vallen er altijd slachtoffers van oud op nieuw, ook in Zeeland. Naast het menselijke leed is er de materiële schade. Opgeblazen prullenbakken, omgebogen verkeersborden en verbrande of gesmolten weggedeelten. Jaarlijks bedraagt deze schade vele miljoenen euro's.

In Zeeland is een project opgestart voor de aanloop naar en tijdens de jaarwisseling. Het doel is voorlichten over de gevaren van vuurwerk en reduceren van vernielingen en overlast.

Bij de totstandkoming van dit project hebben meerdere partijen de handen in elkaar geslagen, namelijk een meerderheid van de Zeeuwse gemeenten (Borsele, Goes, Kapelle, Middelburg, Noord-Beveland, Reimerswaal, Schouwen-Duiveland, Veere en Vlissingen), Provincie Zeeland, Politie Zeeland, Openbaar Ministerie, Halt Zuid-West Nederland en de Zeeuwse brandweerkorpsen.

Ook u kunt uw steentje bijdragen door overlast, vernielingen of voorbereidingen hiervoor, bij de politie te melden. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden, namelijk:
* Politie Zeeland: 0900 8844;
* Speciaal e-mailadres: houhetleuk@zeeland.politie.nl of
* Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000.

Bij spoedeisende zaken belt u natuurlijk 112.

De jaarwisseling moet vooral een feest zijn, waarbij vernielingen en overlast tot een minimum worden beperkt. De samenwerkende Zeeuwse organisaties hopen dat deze gezamenlijke actie vernielingen en overlast vóór en tijdens de jaarwisseling terugdringt.

Hierbij een overzicht van de meest gestelde vragen over de jaarwisseling.
Te downloaden:

* FAQ.pdf (150,89 KB)