Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 08.00 uur

Utrecht, 31-12-2010

Ruit vernield

AMERSFOORT- Op donderdagavond werd een persoon aangehouden omdat hij een ruit had vernield. Omstreeks 21.45 uur kreeg de politie de melding dat een ruit van een bedrijf aan de Soesterweg. De vernieler werd getraceerd en de 55-jarige man uit Amersfoort werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Spuiters aangehouden

AMERSFOORT- Op vrijdagochtend werden vernielers aangehouden. Omstreeks 00.45 uur zagen surveillerende agenten een persoon verdacht staan bij de Hogeweg. Toen agenten poolshoogte gingen nemen stapte de persoon in een auto en reed hard weg. Een achtervolging werd ingesteld en op de Ringweg Randenbroek stopte de auto. De twee inzittenden, van 21 en 28 jaar uit Amersfoort, werden aangehouden. Nader onderzoek wees uit dat de mannen verf op een schutting hadden gespoten.

Beroving

AMERSFOORT- Op donderdagmiddag werd een vrouw bestolen van haar boodschappentas. Omstreeks 12.00 uur liep een 79-jarige vrouw uit Amersfoort over de Wiekslag en plotseling werd haar boodschappentas uit haar handen gepakt. Een jongen van ongeveer 16 jaar oud verdween met de tas. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844, district Eemland zuid.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT- Op donderdagmiddag werd een automobilist aangehouden omdat hij veel te veel gedronken had. Omstreeks 18.00 uur werd de 44-jarige automobilist uit Amersfoort gecontroleerd omdat hij slingerend over de Ringweg Kruiskamp reed. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 920 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingenomen.

Beroving met mes

AMERSFOORT- Op vrijdagochtend werd een man slachtoffer van beroving.

Omstreeks 02.30 uur fietste een 19-jarige man uit Leusden over de Kattenbroekerweg. Plotseling kwam een onbekende man uit de bosjes en de Leusdenaar moest zijn pinpas afgeven. Hij werd vervolgens bedreigd met een mes. Een andere dader ging vermoedelijk pinnen met de pas en nadat dat gebeurd was verdwenen de twee rovers. Het ging hier om twee manspersonen in de leeftijd van 17 a 18 jaar. Beiden hadden een donkere huid. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844, district Eemland zuid.