Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.00 uur

Utrecht, 31-12-2010

Beroving

UTRECHT- Op donderdagavond werd een vrouw bestolen van haar tas. Omstreeks 23.40 uur liep een 24-jarige vrouw uit Utrecht over de Oeral. Plotseling werd haar tas uit haar handen getrokken. De dader, een man met lichtblond haar tussen de 1.75 en 1.85 lang, rende vervolgens hard weg. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844, Utrecht.

Horloges

UTRECHT- Op donderdagavond werden vijf personen aangehouden na een winkeldiefstal.

Omstreeks 18.30 uur kreeg de politie de melding dat horloges waren gestolen bij een winkel aan de Lange Elisabethstraat. Niet veel later werden deze horloges te koop aangeboden in een andere filiaal in Utrecht van dezelfde organisatie. Winkelpersoneel waarschuwde de politie en het vijftal, tussen de 16 en 18 jaar uit Utrecht, werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Aangehouden na achtervolging

UTRECHT- Op vrijdagochtend werden twee vermoedelijk autokrakers aangehouden.

Omstreeks 04.55 uur kregen agenten de melding dat drie personen zich verdacht ophielden bij Steve Bikostraat. Agenten gingen poolshoogte nemen en zagen een auto wegrijden over de Eijkmanlaan. Bij het zien van de agenten werd de snelheid verhoogd en een achtervolging met meerdere politieautos ingezet. De achtervolging ging via het Wolgaplein, Antonius Mattheuslaan en op de Willem Arntzkade stopte de auto en de drie inzittenden renden weg. Twee mannen van 19 en 20 jaar uit Utrecht werden direct aangehouden. Het onderzoek naar de derde verdachte loopt nog.

Straatroof

UTRECHT Op de Palestrinastraat vond donderdagavond onder bedreiging van een wapen een beroving plaats. Hiervan werd een man het slachtoffer.

Een 36-jarige man uit Utrecht liep omstreeks 21.40 uur naar een pinautomaat aan de Palestrinastraat. Toen de man geld stond te pinnen werd hij plotseling vanachteren aangevaalen door twee jongens. Eén van de berovers bedreigde het slachtoffer met vermoedelijk een vuurwapen en eiste dat het slachtoffer geld ging pinnen. Nadat de man geld gepind had moest hij dit afgeven aan de berovers.

Ook werd hij gedwongen zijn mobiele telefoon af te geven. Na de beroving rende de verdahcten weg in de richting van de Everard Meijsterlaan omdaarna linksaf de Lessinglaan op te lopen. De politie is op zoek naar getuige(n) van dezxe straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.