Nederlandse Tafeltennisbond


Twaalf keer tafeltennis in 2010 (12): december
31-12-2010

De splinternieuwe www.tablestars.nl gaat de lucht in en Zoetermeer is het decor voor Nederland-Oostenrijk en de Masters. De Oranjedames winnen simpel met 3-0 en de Masterstitels gaan naar Li Jiao (verwacht) en Boris de Vries (verrassing). Na seizoenen vol succes degraderen de heren van AA-Drink/FvT naar de Eredivisie, terwijl de (jonge)dames juist promoveren. De najaarstitel in de Eredivisie heren gaan na veel mislukte pogingen naar Wijzenbeek/Westa. Bij de dames blijft Li-Ning/Infinity Heerlen aan de macht.

International Boris de Vries schrijft op sensationele wijze de Masters bij de heren op zijn naam. (FOTO: © Henk Hommes / NTTB)

De 19-jarige De Vries was als tiende geplaatst en steeg op de Masters finaledag met drie zwaarbevochten zeges in zeven games boven zichzelf uit. Na een 3-0 (!) achterstand passeerde hij in de eindstrijd Barry Wijers alsog met 4-3. ,,Ik besef nog niet helemaal dat ik gewonnen heb, toch wel een droom die uitkomt om de titel bij een nationaal topevenement te pakken.''

Succes dus voor De Vries en ook voor Li Jiao (en nummer twee Li Jie) die een prachtige damesfinale spelen. Een week later vinden zij zichzelf al weer terug in Seoul voor de ITTF Pro Tour Grand Finals. Li Jiao haalt de halve finales in het enkelspel (en samen met Li Jie in het dubbelspel) en zal daarmee in januari 2011 voor het eerst in haar loopbaan binnen de de top tien van de wereldranglijst staan.

Chris Wenneker (1e), Saskia Meijer (2e) en Frans van Groenestein (3e) worden gehuldigd als NTTB tafeltennisvrijwilligers van 2010.

NTTB/HH