Politie Groningen

Aangiftes op afspraak in basiseenheid Uithuizen

Efficiënter omgaan met opnemen aangiftes

Uithuizen, 23-12-2010 o Vanaf 3 januari 2011 gaat de basiseenheid Uithuizen van start met het fenomeen Aangiftes op afspraak. In eerste instantie is dit voor de periode tot 1 juli 2011, waarna er een evaluatie zal plaatsvinden. Onder de basiseenheid Uithuizen vallen de politiebureaus in Uithuizen, Bedum, Loppersum en Ten Boer.

Op de meeste andere locaties wordt al langer gewerkt met aangifte op afspraak. In de basiseenheid Uithuizen was het tot nu toe nog mogelijk om zonder afspraak binnen te lopen op één van de bureaus om aangifte te doen. Het grote nadeel hiervan is echter, dat de dienstdoende agent vooraf geen overzicht heeft van de werkzaamheden voor die aangiftedienst. Het plannen van aangiftes geeft dit overzicht grotendeels wel.

Voordelen

De voordelen van het plannen van aangiftes zijn:

* de dienstdoende agent weet wat hem/haar te wachten staat tijdens de aangiftedienst

* er is de mogelijkheid om zich voor te bereiden op een complexe of gevoelige aangifte, wat de kwaliteit ten goede komt
* er kan efficiënter worden gepland en gewerkt ten gunste van de bedrijfsvoering

* de wachttijd voor de burger kan tot een minimum worden teruggebracht omdat er met geplande tijdstippen wordt gewerkt
* de burger kan een afspraak maken op tijdstippen wanneer het hem/haar zelf het beste uitkomt

Openingstijden

Uiteraard blijft het binnen de vastgestelde openingstijden mogelijk om binnen te lopen op de bureaus voor bijvoorbeeld vragen, meldingen of andere (acute) zaken. Hiermee blijft de service en klantvriendelijkheid gewaarborgd. De openingstijden van de bureaus zijn:

* Uithuizen dagelijks van 08.30 17.00 uur

* Bedum dagelijks van 08.30 12.00 uur

* Loppersum maandag en donderdag van 13.00 16.30 uur
* Ten Boer dinsdag en vrijdag van 13.30 16.30 uur

Aangifte doen heeft altijd zin
Er zijn mensen die denken dat aangifte doen niet helpt. Die mensen vergissen zich. Aangifte doen heeft wel degelijk zin! Zonder een aangifte kan de politie weinig tot niets ondernemen. Met uw aangifte krijgen wij als politie zicht op wat er gebeurt en wat onze aandacht nodig heeft. En we kunnen er gericht actie op ondernemen. Gaat het om vernielingen of diefstal, dan kunt u - als er geen sprake is van een verdachte - ook aangifte via internet doen. Op een door u gewenst moment. De laatste jaren komt in onze regio een kwart van de aangiftes via www.politie.nl binnen. Toch mag internet niet tussen u en de agent in komen te staan. Doet u liever persoonlijk aangifte, dan kan dat altijd, maar maak van tevoren even een afspraak.