ProRail

Persbericht

24-12-2010

ProRail bouwt fiets- en voetgangerstunnel in Kapelle

ProRail begint in januari 2011 met de bouw van de fiets- en voetgangerstunnel nabij station Kapelle-Biezelinge. Deze onderdoorgang gaat de woonwijk Zuidhoek verbinden met het centrum van Kapelle. De werkzaamheden starten op 3 januari 2011 en duren tot en met maart 2012.

ProRail legt de fiets- en voetgangerstunnel aan in een vijf meter brede onderdoorgang. Het fietspad wordt 3,5 meter breed en het voetpad wordt
1,5 meter breed.

Werkzaamheden

In januari 2011 wordt gestart met de werkzaamheden. Tussen de Biezelingseweg en het spoor wordt het bouwterrein ingericht. Aan deze zijde van het spoor worden ook damwanden aange-bracht en de bodem verstevigd door middel van een bodeminjectie. Hiermee wordt de ondergrond voor de bouw gestabiliseerd. Omwonenden kunnen geluidshinder ondervinden van het aanbrengen van de damwanden en de bodemversteviging. Het bouwverkeer zal vanaf de Biezelingseweg het bouwterrein oprijden.

Geplande buitendienststelling

In het weekend van 21 en 22 mei 2011 wordt het tunneldek ingeschoven. In verband met deze werkzaamheden is er dat weekend geen treinverkeer mogelijk. NS bereid zich goed voor en zorgt dat eventuele overlast voor de reiziger tot een minimum wordt beperkt. Treinreizigers kunnen in deze periode gebruik maken van bussen in plaats van treinen. Kijk voor de meest actuele reisinformatie op www.ns.nl.

[s?pers.persberichten.actueel.regionaal.prorailbouwtfiets-envoetgangers tunnelinkapelle&category=Regionaal]