Gemeente Almere

Expositie `Het verleden boven water' in het Kunstlokaal

29-12-2010

archeologietentoonstelling Vanaf 3 januari tot en met 11 februari is in het Kunstlokaal bij NS-Muziekwijk de expositie 'Het verleden boven water' te zien. De expositie gaat over leven bij, van en met water door de eeuwen heen en is samengesteld door Bureau Archeologie en Monumentenzorg van de gemeente.

Aan de hand van het onderwerp water zijn vondsten van de Steentijd en de Zuiderzeetijd te bekijken. Wat vertellen zij over het omgaan met de natuur door de vroege Almeerders en hoe zag het leven eruit toen hier nog water was? Welke invloed had de zeespiegelstijging, hoe kwam men aan drinkwater en wat brengt ons de toekomst?Er zijn voorwerpen, reconstructies, maquettes en teksten maar ook interactieve spelletjes te vinden. De expositie belicht de multiculturele aspecten en legt een link naar het heden.

Reizende expositie

Om zo veel mogelijk Almeerders jong en oud in hun eigen omgeving kennis te laten maken met 10.000 jaar leven met het water in Almere, is gekozen voor een expositie in reizende vorm. Na het stadhuis en de Hulk in Almere Haven is de expositie nu te bekijken in het Kunstlokaal.

Educatief pakket voor basisscholen

Bij de reizende expositie is er de Kijkwijzer, een educatief pakket voor het basisonderwijs, waarmee de expositie aan de hand van vragen en opdrachten zelfstandig te bezoeken is. Ook is het mogelijk om daarbij een inleiding te krijgen in het onderwerp en begeleiding bij het klassenbezoek. Voor een programma op maat kan contact worden opgenomen met de medewerker Publiekbereik Archeologie. Bureau Archeologie en Monumentenzorg te bereiken via telefoonnummer 14036.

Openingstijden Kunstlokaal

De expositie is gemaakt door Schaalwerk 3D producties te Utrecht en Erik Plomp van Eggshibits te Zeist in opdracht van Bureau Archeologie en Monumentenzorg van de gemeente Almere. 'Het verleden boven water' is de vierde expositie van Bureau Archeologie en Monumentenzorg.

De expositie is gratis te bezoeken in het Kunstlokaal NS-Muziekwijk: Strawinskipad 100, 1323 PZ Almere.
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.30 uur en op afspraak.