Gemeente Alphen aan den Rijn


Wethouder Groen in t Wout legt functie neer

Wethouder Hans Groen in t Wout heeft met ingang van 1 januari 2011 zijn functie als wethouder neergelegd. Hij is tot dit besluit gekomen vanwege de ontstane bestuurscrisis in Alphen aan den Rijn, de ernstig verstoorde verhoudingen in de gemeenteraad en de aanhoudende negatieve berichtgeving hierover in de media.

Betere politieke verhoudingen
Wethouder Hans Groen in t Wout is 13 jaar wethouder geweest. Ik ben in maart 2010 nog vol energie gestart om de beste resultaten voor Alphen aan den Rijn te bereiken. Er is al veel bereikt, maar ook de komende periode moet er veel gebeuren om Alphen aan den Rijn klaar te maken voor de toekomst. Het is in het belang van Alphen aan den Rijn dat er snel betere politieke verhoudingen komen in het gemeentebestuur en ik hoop hier zo mijn bijdrage aan te leveren.

In tegenstelling tot de conclusies in het BING-rapport, waarin wethouder Groen in t Wout geen verwijtbaar handelen wordt verweten, is hij van mening dat hij zowel privé als zakelijk beschadigd is. Deze situatie heeft mij en mijn gezin niet onberoerd gelaten en mijn vertrouwen is hierdoor beschadigd. Waar vertrouwen gaat, komt wantrouwen. Ik ben dan ook tot de conclusie gekomen dat ik onder de huidige omstandigheden niet meer naar behoren kan functioneren als wethouder van de gemeente Alphen aan den Rijn en trek daar mijn politieke consequenties uit.

Burgemeester Bas Eenhoorn heeft waardering voor het besluit van wethouder Groen in t Wout. Hij heeft als wethouder veel bijgedragen aan de ontwikkeling van Alphen aan den Rijn. Het getuigt van politieke moed een dergelijk besluit te nemen.

Resultaten
Als wethouder was Hans Groen in t Wout onder andere verantwoordelijk voor Stadsbeheer, Groen, Verkeer en Vervoer, Integrale veiligheid, Kleine kernen en een aantal grote projecten zoals de herontwikkeling van de Hoge Zijde en de stationsomgeving.

Hoogtepunten gedurende de afgelopen jaren waren de aanleg van Rijksweg 11, het behalen van de titels De groenste stad van Nederland en Europa, de bouw van de aula en de uitbreiding van de Oosterbegraafplaats en meer recent de opening van de Verbinding en de fietsappel. Daarnaast heeft hij landelijk de aandacht weten te vestigen op de bomenziekte en is hij een van de initiatiefnemers geweest van de landelijke invoering van de bestuurlijke strafbeschikking.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn