Gemeente Schagen

Wie helpt mij de weg te vinden nu ik mantelzorger ben geworden?

âAnderhalf jaar geleden waren we nog een gewoon gezin met twee jonge kinderen. Maar na het ongeval van mijn man en de blijvende hersenbeschadiging die hij er aan overhield staat ons leven volledig op zân kop. Hij was de kostwinner, ik werkte parttime. Er kwamen door alle veranderingen zoveel dingen op me af dat ik het niet meer kon overzien en vol vragen zat." Een verhaal over mantelzorg.

Ook de communicatie met de zorginstelling waar mijn man tijdelijk is opgenomen voor revalidatie en onderzoeken verliep niet soepel. Ik voelde me machteloos en had geen grip meer op de situatie. Door het Loket Schagen in het gemeentehuis ben ik gewezen op de mantelzorgmakelaar. Zij heeft samen met mij alle zaken waar ik tegenaan liep doorgelopen, en een aantal regeltaken van me over genomen. Door haar bemiddeling heb ik nu vaste contactmomenten met de zorg- en hulpverleners van mijn man en kan ik alle ontwikkelingen en onderzoeken beter volgen. Ze heeft voor me uitgezocht hoe we in ons geval toch een tegemoetkoming voor kinderopvang kunnen krijgen als mijn man in de WIA zou komen. Hierdoor is het mogelijk dat ik meer ga werken om financieel het hoofd boven water te kunnen houden. Ook hebben we besproken wat de mogelijkheden zijn om mijn werk in de toekomst zo goed mogelijk te kunnen combineren met de zorg voor mijn man.

Â

Ik weet nu waar ik hulp en ondersteuning kan krijgen, en dat ik er niet alleen voor sta. Al met al heeft de mantelzorgmakelaar veel onzekerheid bij me weggenomen. Ik ben blij dat er iemand is die met de mantelzorger meedenkt, de weg kan wijzen en regeltaken kan overnemen. Want je hebt al genoeg aan je hoofd als je leven zo plotseling verandert.â

Â

Laat u goed informeren!
Zorgt u voor een ziek of gehandicapt familielid, partner, ouder, kind, buur of vriend(in)? Weet dan dat u er niet alleen voor staat. Verschillende organisaties ondersteunen u kosteloos. Bel! Het werkt!

Â

Mantelzorgmakelaar
Biedt: praktische hulp door het overnemen van regeltaken.

Telefoon: 072-5627618 (ma t/m vr 8.30-17.00 uur )

E-mail: info@mantelzorgmakelaar

Website: www.mantelzorgmakelaar.nl (opent in nieuw venster)

Â

Wonen Plus Welzijn
Biedt: praktische ondersteuning, dagbesteding thuis en ontmoetingscentrum voor mensen met dementie en hun mantelzorger, CVA-groepen.

Telefoon: 0224-273140 (ma t/m vr 8.30-17.00 uur) E-mail: info@wonenpluswelzijn.nl
Website: www.wonenpluswelzijn.nl (opent in nieuw venster)

Â

Steunpunt Mantelzorg Kop van NH
Biedt: advies en begeleiding, praktische hulp en emotionele steun.

Telefoon: 0223-661670 (ma t/m vr 9.00-12.00 uur) E-mail: steunpuntmantelzorg-kvnh@omring.nl

Website: www.omring.nl (opent in nieuw venster)

Â

Humanitas
Biedt: vrijwillige thuishulp ter ontlasting van mantelzorger.

Telefoon: 0223-617422 (di t/m vr 9.00-12.00 uur)

E-mail: humanitas.denhelder@hetnet.nlÂ

Website: www.humanitas.nl/afdeling/kop-van-noord-holland (opent in nieuw venster)

Â

Loket SchagenÂ

Ook kunt u informatie over mantelzorg en over de genoemde organisaties ontvangen via Loket Schagen. Als u dat wilt kunnen medewerkers van het Loket u ook aanmelden bij één van de bovengenoemde organisaties! Loket Schagen is gevestigd in het gemeentehuis Schagen, Laan 19, 1741 EA Schagen.

Telefoon: 0224-210400 (via receptie)

E- mail: loketschagen@schagen.nl

Per post: Postbus 8, 1740 AA Schagen

Spreekuur: iedere werkdag van 08.00 - 12.00 uur, woensdagmiddag van 13.30 - 16.00 uur, dinsdagavond: alleen op afspraak