Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Nominaties Provinciale Sportprijs Limburg 2010 bekend Nacht van de Limburgse Sport

Al 22 jaar reikt de Provincie Limburg de Limburgse Sportprijzen uit. Ook dit jaar worden de beste Limburgse sporters van 2010 onderscheiden met de Provinciale Sportprijs Limburg. Deze prijs wordt uitgereikt tijdens de 'Nacht van de Limburgse Sport' op 24 januari in de Mondial in Beek. De Nacht van de Limburgse Sport is een gezamenlijk initiatief van de Provincie Limburg, Huis voor de Sport Limburg, Topsport Limburg, L1 Radio & Televisie, Limburgs Dagblad en Dagblad de Limburger en is de vernieuwde opzet van het Limburgs Sportgala. De winnaars worden gekozen door een vakjury én het Limburgse publiek. Stemmen kan tot 12 januari aanstaande op www.sportprijslimburg.nl of via het stembiljet in het Limburgs Dagblad of Dagblad de Limburger.

Op 24 januari, tijdens de Nacht van de Limburgse Sport in de gemeente Beek, zullen de winnaars van de Provinciale Sportprijs Limburg vanaf 20.30 uur bekend worden gemaakt tijdens een live televisie uitzending op L1 TV.

De volgende sporters zijn door de vakjury genomineerd in verschillende categorieën. Een overzicht van de prestaties van de genomineerden over 2010, vindt u op www.sportprijslimburg.nl:

Sportman 2010
Mark van Bommel (Maasbracht) - Voetbal
Leon Thijssen (Baarlo) - Paardensport
Joeri Verlinden (Melick) - Zwemmen

Sportvrouw 2010
Linda Creemers (Maasbracht) - Tafeltennis
Juul Franssen (Reuver) - Judo
Maartje Paumen (Geleen) - Hockey

Sportploeg 2010
Ruijters Eaters (Geleen/heren) - IJshockey
Spes (Milsbeek/dames) - Korfbal
TTV Heerlen (Heerlen/ dames) - Tafeltennis

Sporttalent 2010
Dion Dreesens (Venray) - Zwemmen
Tom Dumoulin (Maastricht) - Wielrennen
Janine Penders (Dieteren) - Judo

Sporter met een beperking 2010
Laura de Vaan (Baexem) - Handbike
Iljas Visker (Venlo) - Voetbal
Sharon Walraven (Brunssum) - Rolstoeltennis

Sport Award
Naast het uitreiken van de Provinciale Sportprijs aan de winnaars van bovenstaande categorieën is sinds 2002 de uitreiking van de Sport Award hieraan toegevoegd. De Sport Award is een prijs die wordt uitgereikt aan een Limburgse sportpersoonlijkheid als erkenning voor het totale sportoeuvre dan wel levenswerk als actief sporter, trainer, official en/of kaderlid. Genomineerden zijn geboren Limburgers dan wel personen die gedurende de carrière langdurig in Limburg gewoond, gesport hebben of anders actief zijn geweest. Allen hebben een grote bijdrage geleverd om Limburg als sportprovincie op de kaart te zetten.

Persoonlijk sportmoment 2010
Dit jaar wordt een nieuwe categorie aan deze prijzen toegevoegd waarin waardering wordt uitgesproken voor de vele vrijwilligers en breedtesporters in Limburg. Het publiek kan hier zelf nominaties voor indienen. Hoe? Door zijn of haar mooiste sportmoment in de breedste zin van het woord in de vorm van een kort verhaal (maximaal 600 woorden) te sturen naar Provincie Limburg, afdeling CWZ, t.a.v. Pascalle Gense, Postbus 5700, 6202 MA Maastricht of per mail naar pjap.gense@prvlimburg.nl (sluitingsdatum 17 januari 2011). Denk bijvoorbeeld aan de vrijwilliger die zich al 10 jaar inzet voor de club en die extra aandacht verdient, of de opa/oma die het kleinkind door heel Limburg naar alle trainingen en wedstrijden brengt. Uit de inzendingen worden 25 winnaars gekozen die ieder 2 toegangskaarten voor de Nacht van de Limburgse Sport op 24 januari in Beek ontvangen. De winnaars ontvangen per mail bericht.

3-1-2011 09:41