Gemeente Purmerend

Eigen bijdrage voor wmo voorzieningen

03 januari 2011

In december 2010 is de Gemeenteraad akkoord gegaan met de Verordening maatschappelijke ondersteuning Purmerend 2011. Een belangrijke verandering in de nieuwe Verordening is de eigen bijdrage regeling.

Wat verandert
Tot nu toe betaalde de aanvrager alleen een eigen bijdrage voor hulp bij het huishouden en voor een woningaanpassing in een koopwoning. Vanaf 1 januari 2011 wordt ook een eigen bijdrage gevraagd voor een aantal vervoersvoorzieningen zoals een scootmobiel, een driewiel fiets en een handbike. De besparingsbijdrage komt hiermee te vervallen. Ook voor een aantal woonvoorzieningen gaat een eigen bijdrage gelden. Denk daarbij aan een losse douchestoel, toiletstoel, toiletverhoger, tillift en traplift.
Voor rolstoelvoorzieningen wordt geen eigen bijdrage gevraagd.

Inkomen
De eigen bijdrage is inkomensafhankelijk en is minimaal EUR 17,80 per 4 weken voor een eenpersoons huishouden en minimaal EUR 25,40 voor een meerpersoons huishouden. Als de aanvrager van de voorziening jonger is dan 18 jaar wordt geen eigen bijdrage opgelegd.

Brief
Voor personen die op dit moment al een scootmobiel of driewiel fiets in bruikleen hebben via de Wmo, gaat de eigen bijdrage regeling pas in per
1 juli 2011. De gebruikers ontvangen hierover een brief van het Loket Wmo.

Meer weten?