Goodman Consortium kondigt Aanbevolen Bod aan voor de Overname van het ING Industrial Fund (IIF)

03/01/2011 09:02

PR Newswire

BRUSSEL, January 3, 2011 /PRNewswire/ -- Goodman Group (Goodman) en haar drie mondiale investeerders (het Consortium) kondigen vandaag aan dat zij een geldbod hebben uitgebracht om 100% van de gewone eenheden van het ING Industrial Fund te verwerven (Bod). Een uitvoeringsovereenkomst werd vandaag ondertekend met ING Management Limited (IML) als verantwoordelijke entiteit van het ING Industrial Fund (IIF).

Samenvatting:


- Het bod heeft betrekking op een portfolio van eersterangs logistieke

activa met een waarde van ongeveer EUR 1,8 miljard (A$ 2,5 miljard).

Er zijn in totaal 60 eigendommen; 44 in Australië en 16 in Europa. De

Europese eigendommen in Duitsland, Spanje en België staan voor een

waarde van ongeveer EUR 200 miljoen.


- Het Consortium, geleid door Goodman, bestaat uit Canada Pension Plan

Investment Board (CPPIB), All Pensions Group (APG) en China Investment

Corporation (CIC).


- De onafhankelijke bestuurders van IML hebben de unithouders van IIF

unaniem aanbevolen om voor de regeling te stemmen, bij afwezigheid van

een superieur voorstel, en mits een onafhankelijk expert besluit dat

de regeling in het beste belang is van de unithouders van IIF.


- Goodman zal aangeduid worden als de fonds-, asset- en vastgoedbeheerder

volgens voorwaarden in de lijn van de andere door haar beheerde

fondsen.

Goodman Trust Australia

Indien de Regeling goedgekeurd wordt, zal het Consortium de Units verkrijgen via GTA. GTA zal een nieuw opgerichte, niet-beursgenoteerde beleggingsentiteit ("special purpose vehicle") zijn met een mandaat om de IIF-portfolio aan te houden en te verbeteren door IIF's lopende projecten verder te ontwikkelen.

Het Consortium heeft bindende toezeggingsbrieven verkregen van een syndicaat van banken voor een nieuwe bankschuldfaciliteit ten bedrage van A$ 1,1 miljard.

Europese portfolio

De IIF-portfolio in Europa omvat 16 eigendommen voor een totaal van 509.089 m2. Elf van deze eigendommen bevinden zich in Duitsland (367.091 m2), en de meeste hiervan bevinden zich in de omgeving van Bremen en Berlijn. De vier activas in Spanje (121.601 m2) bevinden zich in de regio van Madrid. Het goed in België (20.397 m2) ligt in Puurs, dit is tussen Antwerpen en Brussel.

Over Goodman:

Goodman Group is een Australische, geïntegreerde vastgoedgroep met activiteiten in Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Continentaal Europa en het Verenigd Koninkrijk. Goodman Group, met Goodman Limited en Goodman Industrial Trust als deelentiteiten ("stapled entities"), is de grootste industriële vastgoedgroep genoteerd op de Australische beurs en is wereldwijd één van de grootste beursgenoteerde gespecialiseerde fondsbeheerders van industrieel vastgoed en bedrijfsruimte.

Goodman's globale vastgoedexpertise, haar geïntegreerde klantenaanbod ("Own+Develop+Manage") en aanzienlijk fondsbeheerplatform verzekeren dat zij innovatieve vastgoedoplossingen creëert die aan de individuele vereisten van haar klanten beantwoorden, en terzelfdertijd voor de beleggers rendement op lange termijn beoogt.

Over Canada Pension Plan Investment Board

De Canada Pension Plan Investment Board (CPPIB) is een professionele organisatie voor beleggingsbeheer die fondsen van het Canada Pension Plan (CPP) belegt die deze niet nodig heeft om de lopende uitkeringen van 17 miljoen Canadese bijdragers en begunstigden te betalen. Om een gediversifieerde portfolio van CPP-activa uit te bouwen investeert CPPIB in public equity, private equity, vastgoed, inflatiegelinkte obligaties, infrastructuur en beleggingsinstrumenten met vast inkomen. CPPIB, met hoofdkwartier in Toronto en kantoren in Londen en Hong Kong, wordt onafhankelijk van het Canada Pension Plan bestuurd en beheerd alsook "at arm's length" van overheden. Op 30 september 2010 vertegenwoordigde het CPP Fund een totale waarde van C$ 138,6 miljard waarvan C$ 4,2 miljard belegd in private equity-fondsen, infrastructuur en vastgoedactiva in de regio Azië-Stille Oceaan.

Meer informatie over de CPPIB kunt u vinden op hun website.

Over APG

All Pensions Group (APG) is de beheerder van APG Strategic Real Estate Pool (Pool). De Pool is een gezamenlijk beleggingsvehikel gevestigd in Nederland, waarbij beleggingen, zowel in Australië als andere landen, collectief worden aangehouden. Met activa in beheer ter waarde van ongeveer EUR 265 miljard (per 30 september 2010) is APG een van 's werelds grootste institutionele beleggers.

Over CIC

China Investment Corporation (CIC) is een beleggingsinstelling opgericht in september 2007 in de Volksrepubliek China. Het beoogt stabiele, naar risico aangepaste rendementen op lange termijn en wordt uitsluitend op commerciële basis beheerd.

Meer informatie over CIC vindt u op hun website.

Voor bijkomende informatie neemt u contact op met Goodman:

Danny Peeters

Chief Executive Officer

Goodman Continental Europe

Tel: +32-2-263-40-00

Goodman Group

CONTACT: Danny Peeters, Chief Executive Officer, +32-2-263-40-00






-