Woningstichting Land van Rode


Nieuwe woonruimteverdeling vanaf maart
(3 januari 2011)
DE locatie voor woonruimteverdeling is vanaf maart 2011 www.thuisinlimburg.nl. Op deze website kan iedereen terecht voor een duidelijk overzicht van alle verhuurbare woningen in Parkstad en een groot deel van Limburg.

Voor woningzoekenden is er voortaan één etalage met al het woningaanbod en uitgebreide informatie (zie extrainfo voor senioren woningzoekenden onderaan de pagina). Inschrijven hoeft maar 1 keer. Met http://www.thuisinlimburg.nl worden woningzoekenden in staat gesteld heel eenvoudig een woning te kiezen uit het grootste aanbod van huur- en koopwoningen in Limburg en zelfs een klein stukje van Brabant. De verdeling van de woonruimte staat beschreven in een spelregelnotitie.

Actuele ontwikkelingen beïnvloeden de woningmarkt sterk. Limburg kampt komende jaren met een gestage bevolkingskrimp waardoor niet alle woningen worden verkocht of verhuurd. Om de vraag naar woonruimte inzichtelijk te krijgen is informatie nodig over klantgedrag en woningmarktprocessen. Woonmarketing is daarvoor een middel.

Maar voor een goed resultaat is samenwerking noodzakelijk, want elke corporatie bedient
maar een stukje van de woningmarkt. Vandaar dat de Limburgse woningcorporaties
samenwerken in http://www.thuisinlimburg.nl.

De volgende woningcorporaties presenteren hun aanbod op www.thuisinlimburg.nl :
Wonen Limburg,
Wonen Zuid,
Woningstichting Voerendaal,
Woonpunt,
Hestia groep,
Woningstichting Land van Rode,
Woningstichting Simpelveld
Woningstichting Ubach over Worms.

Extra: ingeschreven senioren woningzoekenden ontvangen allemaal een brief met daarin uitleg over het nieuwe systeem.