Politie Groningen

Maandag 3 januari 2011

Provincie Groningen, 03-01-2011

Automobilisten botsen op snelweg

KOLHAM Een 49-jarige automobilist uit Groningen is zondagmiddag na een verkeersongeval op de A7 voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De auto van de Groninger werd nabij de afslag naar Kolham van achteren aangetikt door een 40-jarige automobilist uit Winsum. De 49-jarige klaagde na de botsing over pijn in zijn nek. De politie heeft een registratie gemaakt. Ook op andere locaties op de A7 waren glijpartijen. In die gevallen bleef de schade beperkt tot materiaal.

Automobilist rijdt tegen woning

MOLENRIJ Een 24-jarige automobilist uit Winsum is zondagavond met zijn auto tegen de gevel van een woning gereden. Het incident vond plaats op de H. van Cappenbergweg in Molenrij. De bestuurder raakte door een glad wegdek de controle over het voertuig kwijt. De auto draaide om zijn as en kwam tegen de woning tot stilstand. De 24-jarige kwam er zonder kleerscheuren vanaf. Zijn auto en het huis raakten fors beschadigd. De politie heeft een blaastest van de bestuurder afgenomen. Hij bleek geen alcohol te hebben gehad.

Man grijpt automobilist bij de keel

HOOGEZAND De politie doet onderzoek naar een mishandeling die zondagavond plaatsvond bij een tankstation aan de Kerkstraat in Hoogezand. Een 29-jarige automobilist uit Amsterdam reed na het tanken weg, maar raakte daarbij per ongeluk iemand anders met zijn autospiegel. Die man trok vervolgens de autodeur open en greep de bestuurder bij de keel. Hierna stapte de verdachte in zijn eigen auto en ging er vandoor. De politie beschikt over het kenteken van de weggereden rode Volkswagen. Ook zijn er camerabeelden. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

Verdachten aangehouden na vernielingen

MUNTENDAM De politie heeft zondagavond in Muntendam twee tieners aangehouden vanwege het plegen van vernielingen. De jongens uit Muntendam (14) en Veendam (15) werden aangehouden dankzij een alerte getuige. Het tweetal zou samen met een aantal anderen een fiets over een schutting hebben gegooid. Daarbij raakte de schutting vernield. Ook vermoedt de politie dat de jongeren op een bouwplaats nabij de Oldambtlaan bouwmaterialen kapot hebben gemaakt. De politie verhoort de jongens over de andere betrokkenen. De gedupeerden doen aangifte.

Bekeuring voor dronkenschap

GRONINGEN Een 48-jarige inwoner van Hoogezand is zondagavond bekeurd voor openbare dronkenschap. De man was op de Trompsingel meerdere keren plotseling voor autos gesprongen of op straat gaan liggen. Bij controle bleek hij onder invloed van alcohol. Hij heeft een bekeuring gekregen en is ter ontnuchtering ingesloten.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

TEN BOER De politie heeft zondagavond een 37-jarige inwoner van de gemeente Ten Boer aangehouden. De man wordt ervan verdacht ruzie te hebben gehad met zijn vriendin. Daarbij zou hij haar bril van het hoofd hebben geslagen en aan haar getrokken hebben. Ook heeft hij met huisraad gegooid. De man is ingesloten voor nader onderzoek. Het stel krijgt een hulpverleningstraject aangeboden.

Bliksemafleider gestolen

OVERSCHILD Bij een bedrijfspand aan de Meenteweg in Overschild is een hoeveelheid koper gestolen. Het gaat om bliksemafleider wat van het dak is weggenomen. De eigenaar gaat aangifte doen. Het is nog niet precies duidelijk hoeveel koper is weggenomen.

Politie onderzoekt straatroven

GRONINGEN De politie doet onderzoek naar twee straatroven van zondagavond. Op de Noorderspoorsingel in Groningen werd rond 21 uur een maaltijdbezorger beroofd van zijn geld. Het adres waar hij eten moest bezorgde, had geen bestelling gedaan. Vervolgens werd hij op straat aangesproken door twee mannen en bedreigd met een mes. Hij moest zijn geld afstaan.

Ruim een half uur later werd op de Boelemaheerd een maaltijdbezorger beroofd. Ook hij moest zijn geld afstaan. Bovendien werd de maaltijd vanuit de bromfiets weggenomen.

In beide gevallen ging het om twee blanke jongemannen (ongeveer 16/17 jaar oud) van ongeveer 1.75 m lang met donkere kleding. De jongemannen gingen er na de berovingen rennend vandoor. De politie onderzoekt de berovingen en bekijkt of het in beide gevallen om dezelfde daders gaat.

Word jij slachtoffer van een beroving? Blijf rustig, kijk dader aan, geef af waar dader om vraagt, onthoud zoveel mogelijk kenmerken van dader(s) en/of voertuigen en bel direct 112. Kijk ook
opwww.samentegenovervallen.nl.