Politie Drenthe

Maandag 3 januari 2011

Provincie Drenthe, 03-01-2011

Motor gestolen
COEVORDEN Tijdens een inbraak in een garagebox aan de Byte werd een Kawasaki motor ontvreemd. Een getuige ontdekte zondagmorgen dat een raam vernield was waardoor de dader binnen kon komen.

Autoinbraken

ASSEN Zondagmiddag werd er ingebroken in een aan het Mercuriusplein geparkeerde personenauto. Een getuige zag een onbekende man de portierruit inslaan waarna een navigatiesysteem werd ontvreemd. De man, ongeveer 25 jaar oud, klein postuur met zwart haar, gekleed in een rood-groen geblokte jas met capuchon, reed weg op een fiets. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844.

ASSEN Ook in een geparkeerde auto aan de Brinkstraat vond een inbraak plaats. Een ruit werd vernield. Het is niet bekend of er iets ontvreemd is.

Aanrijding met licht letsel

NIEUW DORDRECHT Zondagmiddag raakte twee inzittenden van een personenauto gewond bij een aanrijding op de Klazienaveensestraat. De 22-jarige uit Emmen afkomstige bestuurster verloor tengevolge van de gladheid de macht over het stuur, schampte een boom en kwam in de bossages tot stilstand. Samen met haar 30-jarige uit Klazienaveen afkomstige vriend werden ze voor onderzoek overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen.

Poging tot inbraak

RODEN De bewoners van een woning aan de Boskamp betrapten zondagavond twee inbrekers bij hun woning. Toen hij de bij een schuifpui buiten staande daders aansprak, ze waren nog niet binnen geweest, namen deze de benen. Het gaat om twee mannen tussen de 25 en 30 jaar oud. 1 van de daders droeg een gele muts en de andere een blauw jack.

Huiselijk geweld
NIEUW AMSTERDAM De politie heeft zondagmiddag een 43-jarige inwoner van Nieuw Amsterdam aangehouden terzake huiselijk geweld. Hij wordt er van verdacht zijn 39-jarige echtgenote in de nacht van zaterdag op zondag ernstig te hebben mishandeld. Het protocol huiselijk geweld treedt in werking.

HOOGEVEEN Zondagavond werd een 45-jarige Hoogevener in zijn woning aangehouden terzake huiselijk geweld. Hij wordt ervan verdacht zijn echtgenote, een schoondochter en haar vader met een mes te hebben bedreigd.