Ter Hoeven Groep en Reesink bundelen groothandel in "THR"

03/01/2011 10:48

Ter Hoeven Groep

Fixet formule verhuist naar formulehuis DGNretail

Ter Hoeven Groep en Reesink bundelen groothandel in 'THR'

Apeldoorn, maandag 3 januari 2011- Koninklijke Reesink NV en de Ter Hoeven Groep gaan hun groothandelsactiviteiten gericht op de Doe Het Zelf (DHZ)- en bouwbranche samenvoegen in een joint venture met de naam 'THR'. De Ter Hoeven Groep wordt meerderheidsaandeelhouder in het nieuwe bedrijf.

In deze nieuwe onderneming brengt Reesink haar DHZ activiteiten onder, gevoerd door Reesink Retail B.V. (groothandel, exploitatie Fixet) en Interlogica B.V. dat aanvullende diensten als o.m. logistiek verricht. Door de bundeling van goederenstromen als gevolg van deze transactie ontstaat een nieuw, efficiënt en modern bedrijf onder de naam THR.

THR wordt een groothandel van formaat, waarin een enorme bundeling zal plaatsvinden van kracht, expertise, service en kennis.

Fixet formule naar DGNretail

Als onderdeel van de transactie zal de Fixet-formule worden ingebracht in DGNretail. De uitvoering van de formule zal bij DGNretail komen te liggen, waarbij Reesink formeel contractpartij blijft.

DGNretail is een gerenommeerde onderneming die een aantal succesformules in de DHZ-markt heeft, waarbij ondernemerschap centraal staat. De formules zijn onder meer Multimate en Hubo. Deze concentratie van retailformules binnen DGNretail legt de basis voor een gezonde toekomst van Fixet.

Gerrit van der Scheer, CEO van Reesink: "Deze transactie vindt plaats omdat verdere schaalvergroting nodig is om concurrerend te kunnen blijven. De krachtenbundeling op logistiek gebied strekt onze afnemers tot voordeel. Er zijn grotere volumes nodig om rendabel te kunnen zijn in deze markt. Het onderbrengen van de Fixet formule bij DGNretail biedt onze aangesloten ondernemers het beste perspectief voor een succesvolle toekomst."

Als gevolg van de inbreng van Fixet in DGNretail zal THR fungeren als leverancier van de formule. Om de overgang van de activiteiten zorgvuldig te laten geschieden, blijft Reesink als aandeelhouder gedurende een aanzienlijke periode betrokken bij de Joint Venture.

Frans Wehkamp, CEO van de Ter Hoeven Groep: "THR is het antwoord op de toenemende concentratie en schaalvergroting. Met THR is Nederland in een klap een groothandel van formaat rijker. Samen met leveranciers zal THR de focus onverminderd blijven leggen op kwaliteit en op de vraag uit markt. Voor de medewerkers biedt deze nieuwe constellatie kansen met name op het gebied van ondernemerschap, klantgericht denken en werken."

Hans Vrisekoop, thans Algemeen Directeur van Ankor Mennema Groep zal als CEO de organisatie gaan leiden.

Paul Burger, directeur van DGNretail: "De toevoeging van de Fixet formule aan ons portfolio zien wij als een goede strategische stap. Door de krachtenbundeling ontstaat een collectief van 500 zelfstandige ondernemers, dat de derde positie in de DHZ-markt inneemt. Ons beleid is er op gericht om met ondernemers die door hun serviceniveau en locatie dichtbij de mensen staan een solide plek in de markt te claimen. DGNretail is dealers-owned. De ondernemers beslissen over het voornemen tijdens onze bijzondere vergadering voor certificaathouders op 17 januari 2011.

Afronding transactie

De transactie zal naar verwachting over enkele maanden worden afgerond. Gerrit van der Scheer, CEO van Reesink: "De komende periode zijn de betrokken partijen druk bezig met een boekenonderzoek. De definitieve uitkomsten daarvan zullen bepalen hoe de aandelenverhouding in de nieuwe combinatie er precies uit komt te zien. Ook zullen wij pas na afronding van deze zogenaamde due dilligence de financiële details van de transactie bekend maken."