Gemeente Purmerend

Gouden waarderingsspelden uitgereikt

03 januari 2011

Burgemeester Don Bijl reikte op zaterdag 1 januari 2011 twee Gouden Waarderings-spelden uit. Dit gebeurde tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Purmerend op het Gemeenteplein in het stadhuis. De heer Piet Hein Debets en de Stichting Purmerend 600 jaar Stad hebben deze eervolle onderscheiding ontvangen voor hun inspanningen voor de belangen van de stad en zijn inwoners.

Piet Hein Debets
Als voorzitter van de Stichting Purmerend Marktstad heeft de heer Debets met succes gewerkt aan het vergroten van de naamsbekendheid en de leefbaarheid van Purmerend. Dit gebeurde onder meer door het organiseren van de jaarlijkse feestweek en de intocht van Sinterklaas. In 2010, het jaar waarin Purmerend 600 jaar stad werd gevierd, is onder zijn leiding de organisatie van 'Purmerend onder Stoom' tot stand gekomen. Dit evenement mag zonder meer tot een hoogtepunt van het feestjaar worden gerekend. Talloze mensen van binnen en buiten de stad hebben hiervan genoten.
Piet Hein Debets heeft zijn grote betrokkenheid bij zijn stad in de loop van de jaren laten zien bij allerlei gebeurtenissen en evenementen, maar ook door middel van zijn columns in een plaatselijk weekblad.

Stichting Purmerend 600 jaar Stad
Sinds een aantal jaren heeft de stichting zich actief beziggehouden met de voorbereidingen, om de viering van 600 jaar stadsrechten in 2010 mogelijk te maken. Dankzij de geweldige inspanningen van het bestuur zijn er veel culturele, sportieve, mooie en bovenal samenbindende activiteiten mogelijk gemaakt.
Het bestuur heeft op vele fronten impulsen gegeven en er daarmee voor gezorgd dat Purmerend kreeg wat het nodig heeft: een gevoel van saamhorigheid en trots op de stad.

Inzet wordt beloond
Het gemeentebestuur is trots en heeft grote waardering voor de Stichting Purmerend 600 jaar Stad en de heer Piet Hein Debets en beloont hun inzet met een waarderingsspeld, de Gouden Purmerender.