Gemeente Purmerend

Reuring zoekt in 2011 het park eerder op

03 januari 2011

Het Reuring Festival trok in 2010 met 40.000 bezoekers een gelijk aantal bezoekers in vergelijking met het jaar ervoor. De zaterdag, de locatievoorstellingen en vooral Reuring Cityslam werden zelfs nog beter bezocht dan anders. Ook al is het nu midden in de winter de plannen voor Reuring 2011 zijn al volop in de maak. Een kleine tip van de sluier kunnen we alvast oplichten.

Reuring wordt 2011 voor de tiende keer gehouden, een jubileumjaar dus! Het festival start in 2011 met locatievoorstellingen op bijzondere plekken, zoals iedereen dat van ons gewend is. Helaas ontkomt ook Reuring komend jaar niet aan bezuinigingen. Minder financiële armslag is echter niet de voornaamste drijfveer om dit jaar eerder dan anders te starten in het Leeghwaterpark. In 2011 zal Reuring al vanaf woensdagmiddag het park opzoeken met Reuring voor Kidz, theatervoorstellingen en live muziek. Dit biedt namelijk de kans de sfeervolle ambiance die het Leeghwaterpark biedt ten volle te benutten door hier een bruisend festivalhart en diverse speelplekken in te richten. Op de zaterdag is het onveranderd straattheaterdag in de binnenstad met bijzondere acts uit binnen- en buitenland. Hierna vervolgen we het festival weer in het park met de populaire "Tribute Night" en op zondag sluit het festival traditiegetrouw af met het popfestival Reuring Cityslam.

Warm hart voor Reuring
Wie het leuk lijkt om komend jaar ook mee te helpen met het Reuring Festival als vrijwilliger kan zich nu al aanmelden op de Reuringsite! Draagt u Reuring een warm hart toe dan nodigen we u graag uit om voor 2011 ook een "Vriendje voor een tientje" te worden. Het geld dat de Vrienden bijeen brengen, helpt elk jaar mee om het programma spannend en verrassend te maken. Subsidiënten en sponsors zijn onontbeerlijk om het Reuring Festival mogelijk te maken. Sinds vorig jaar is het voor bedrijven ook mogelijk om donateur te worden. Bezoek de Reuringsite