Gemeente Eemnes

2011

03-01-2011

Per 1 januari 2011 gaan de prijzen voor een ritje met de Regiotaxi Eemland-Heuvelrug iets omhoog. Reden van de prijsstijging zijn de hogere vervoerskosten waaraan ook de reiziger moet meebetalen.

Het tarief voor de regiotaxi wordt elk jaar opnieuw vastgesteld en is gekoppeld aan het tarief van de blauwe strippenkaart. De provincie hanteert dit tarief als index.

5 eurocent duurder

De Regiotaxi Eemland-Heuvelrug rijdt in de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Nijkerk, Soest, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Woudenberg. Per 1 januari 2011 geldt een tariefsverhoging van 5 eurocent per zone. De WMO-pashouders in dit gebied gaan voor een ritje met de regiotaxi 55 eurocent per zone betalen in plaats van 50 eurocent.

Voor alle andere reizigers kost een ritje 1,90 euro per zone in plaats van 1,85 euro, tenzij er sprake is van een seniorenregeling.

Verschillen per gemeente

Iedereen kan reizen met de regiotaxi. Mensen met een beperking kunnen een WMO-indicatie bij hun gemeente aanvragen en vervolgens met korting reizen. De invulling van het WMO-beleid kan per gemeente verschillen.

Leusden, Baarn en Eemnes hebben een seniorenregeling, los van de WMO-indicaties.

In Leusden kunnen de senioren voor 55 eurocent per zone gebruik maken van de regiotaxi (was 50 eurocent), in Baarn voor 80 eurocent per zone (was ook 80 eurocent) en in Eemnes voor 1 euro per zone (was 95 eurocent).

Vaststelling tarief

Het tarief wordt elk jaar opnieuw vastgesteld en op 5 eurocent naar boven afgerond. Daardoor blijft de prijs soms hetzelfde en soms is er sprake van een prijsverhoging van 5 eurocent per zone.

Het grootste deel van de vervoersprijs wordt betaald door de gemeenten. De stijging van de vervoersprijs is een gevolg van de stijging van de brandstofprijzen en de verbetering van de cao voor taxichauffeurs. Deze stijging wordt niet alleen gedragen door de gemeenten maar ook gedeeltelijk doorberekend aan de klant.

Nadere informatie

Voor meer informatie over de regiotaxi verwijzen wij naar:

www.provincie-utrecht.nl