Gemeente Soest

Zoutkisten in Soest verdeeld; maar nog niet inzetbaar

03 januari 2011

De tien zoutkisten die de gemeente Soest inzet om inwoners de mogelijkheid te geven
om zelf de gladheid in de winterperiode aan te pakken, zijn verdeeld.

Helaas is de gemeente op dit moment genoodzaakt om deze proef voor nog onbekende tijd uit te stellen, omdat er een zouttekort is.

Bij wijze van proef is de gemeente Soest gestart met de inzet van zoutkisten voor buurten, wijken en straten. Inwoners weten namelijk vaak maar al te goed welke specifieke plekken niet met de zoutstrooiers kunnen worden bereikt, maar waar het wel verraderlijk glad kan zijn.

In totaal waren tien zoutkisten te verdelen. Maar liefst 62 aanvragen kwamen binnen bij de gemeente. Toewijzing heeft uiteindelijk plaatsgevonden op basis van volgorde van binnenkomst en het voldoen aan de gestelde voorwaarden.

De gemeente is echter helaas genoodzaakt deze proef tot nadere orde uit te stellen vanwege het zouttekort. Dit betekent zelfs dat nu alleen de primaire hoofdroutes gestrooid worden. Zodra de gemeente kans ziet om de zoutkisten te gaan inzetten, wordt dit bekend gemaakt.

Op de volgende locaties komen dan zoutkisten te staan:
* Oude Grachtje

* Valeriaanstraat (WBT Smitsveen)

* Dalplein (m.n. zwembad)

* Libel (m.n. Dorpsstreek)

* Vedelaarpad (m.n. kinderboerderij)

* Gustaaf Gelderhof (WBT Klaarwater)

* Johannes Poststraat (m.n. KLM flats)

* Smitsweg (m.n. bec-terrein)

* Veenbesstraat

* Zuidpromenade (m.n. winkelcentrum Soest Zuid)

Na de winter wordt bekeken hoe de ervaringen zijn geweest. Op basis hiervan zal het college van B en W besluiten of de inzet van zoutkisten ook in de toekomst mogelijk wordt gemaakt.