Gemeente Noordwijkerhout


Echtpaar koninklijk onderscheiden

Lintje_2011

Vol trots lieten Rick en Ria Duivenvoorden-van der Zalm tijdens de nieuwjaarsreceptie van VVSB een Koninklijke Onderscheiding opspelden door burgemeester Goedhart. Dankzij hun actieve inbreng in Voetbalvereniging St. Bavo (VVSB) werden zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Het echtpaar is al 25 jaar lang bestuurslid bij VVSB. Zij zijn beiden zeer betrokken bij de jeugd van VVSB en besteden hier ook enorm veel vrije tijd aan. Als wedstrijdsecretarissen regelen zij ieder weekend de wedstrijden voor meer dan 80 teams. Zij zijn de schakel tussen de jeugdcommissie en de KNVB.

Daarnaast organiseren zij diverse toernooien en evenementen waar vele leden aan deelnemen; denk bijvoorbeeld aan het jaarlijkse wijkentoernooi op Koninginnedag of de jaarlijkse kaartavond met voetbalverenigingen uit de omgeving.

Ook pakken zij administratieve taken op. Ze houden de ledenadministratie bij en Ria houdt de website up-to-date. Ria is tevens secretaris van de club van 100 en was jarenlang betrokken bij de totstandkoming van het clubblad. Rick was van 1985 tot 2000 coördinator van de A-teams.

Hun betrokkenheid met de club is enorm: met plezier verrichten zij allerlei hand- en spandiensten. Ze staan klaar om kantinediensten te verrichten en zijn beurtelings gastheer of -vrouw tijdens competitiedagen.

Rick en Ria Duivenvoorde - van der Zalm zijn beiden gekwalificeerd als "personen die zich geruime tijd ten bate van de samenleving hebben ingespannen of anderen hebben gestimuleerd". Gelet op de aard, duur, uitstraling en betekenis van hun activiteiten zijn beiden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.