Jumbo supermarkten

voor Jumbo en Super de Boer

2010 Uitstekend jaar voor Jumbo en Super de Boer

Integratiedoelstellingen ruimschoots gehaald

Jumbo Supermarkten heeft het eerste jaar na de overname van Super de Boer positief afgerond. De consumentenomzet onder de Jumbo formule nam toe tot EUR 1.770 miljoen. Dat komt neer op een stijging van ruim 15% ten opzichte van 2009 (52 weken). Het aantal Jumbo vestigingen nam met 46 toe tot 174 winkels eind 2010. De autonome omzetgroei bedroeg 2%. Dat is circa 1% meer dan de marktgroei volgens GfK.

Ook Super de Boer, het bedrijf dat Jumbo eind 2009 overnam, deed het in 2010 goed. Ondanks de afname met 110 Super de Boer vestigingen tot 190 winkels eind 2010, is een consumentenomzet gerealiseerd van EUR 1.743 mln. De autonome groei van Super de Boer is uitgekomen op een index van 99.

De concern consumentenomzet van Jumbo Groep Holding BV is daarmee uitgekomen op EUR 3.513 mln. Voor wat betreft de financiële resultaten kan vermeld worden dat de targets van het integratieplan ruimschoots zijn gehaald.

Algemeen directeur Frits van Eerd van Jumbo Supermarkten is bijzonder tevreden over de behaalde resultaten. "Het was een zeer enerverend jaar voor zowel Jumbo als Super de Boer. De integratie van beide bedrijven is een enorme operatie, die veel vergt van onze mensen. We kijken met voldoening terug op het succesvolle proces, waarbij een gigantische inspanning is geleverd. De basis voor een historisch 2011 is gelegd. De logistieke en operationele processen achter de winkels zijn grotendeels geïntegreerd. De ombouw van winkels loopt voorspoedig en we hebben boven verwachting gepresteerd in een sterk concurrerende markt. Ook klanten reageren positief. We staan in de top drie van meest klantvriendelijke bedrijven en zijn wederom bekroond tot beste winkelketen in de categorie supermarkten. Dat geeft veel vertrouwen voor de toekomst.''

De toename van de consumentenomzet van Jumbo is gerealiseerd in zowel de bestaande als de nieuwe vestigingen van Jumbo die in 2010 zijn geopend. In het kader van de overname van Super de Boer zijn 44 winkels omgebouwd tot Jumbo's. In totaal kocht Jumbo 300 winkels van Super de Boer, waarvan er 125 werden doorverkocht. Naast de omgebouwde winkels, opende Jumbo in 2010 ook nog 2 nieuwe vestigingen. Eind 2010 waren er in totaal 174 Jumbo winkels in Nederland.

Een belangrijke stap die afgelopen jaar is gezet was de overeenkomst die werd gesloten met de ondernemers van Jumbo en Super de Boer over een nieuw conditiestelsel. Hiermee is een solide basis gelegd voor een optimale samenwerking tussen Jumbo en de ondernemers van Jumbo en Super de Boer.

De nieuwe inkooporganisatie BIJEEN die samen met C1000 is opgezet, heeft een goed eerste jaar achter de rug. BIJEEN heeft zich in 2010 als solide inkooporganisatie op de kaart gezet en zal haar positie in 2011 verder uitbouwen.

Andere belangrijke zaken die afgelopen jaar een rol speelden waren de start van het klein winkelconcept, de introductie van 1500 nieuwe huismerkproducten en het aantal medewerkers van Jumbo dat flink is toegenomen.

Het jaar 2011 wordt naar verwachting een historisch jaar waarin Jumbo de ombouw versnelt met de opening van 90 nieuwe winkels in het jaar dat de onderneming haar 90 jarig bestaan viert. Tevens het jaar dat de Jumbo winkelformule 15 jaar bestaat. De unieke formule met de 7 Dagelijkse Zekerheden zal nog duidelijker bij klanten onder de aandacht worden gebracht op steeds meer locaties in Nederland. Onze focus zal nadrukkelijk gericht zijn op het leveren van de beste service, grootste assortiment en bovenal gegarandeerd de laagste prijs. Zeker nu ook duurdere supermarkten zich wagen aan onderlinge prijsvergelijkingen zal Jumbo zwaar blijven inzetten op haar absolute laagste prijs garantie om het grote verschil duidelijk te blijven maken.

Jumbo Supermarkten

Jumbo Supermarkten is de afgelopen jaren zeer snel uitgebreid. Het familiebedrijf is uitgegroeid tot één van de meest gewaardeerde supermarktketens van Nederland. In 2010 is Jumbo uitgeroepen tot Beste winkelketen in de categorie Supermarkten. Door de overname van Super de Boer zet Jumbo Supermarkten de groei van de afgelopen jaren in versneld tempo door.

Vind jouw dichtstbijzijnde Jumbo