Gemeente Voorschoten

Nieuwe contactgegevens Brandweer

Onze samenleving wordt steeds complexer. De brandweer krijgt te maken met nieuwe ontwikkelingen en steeds ingewikkeldere en ingrijpendere incidenten. Daarom zijn de brandweerkorpsen in Hollands Midden geregionaliseerd. Eén brandweerorganisatie versterkt onze kracht én die van onze partners in de Veiligheidsregio.

Eén nieuwe organisatie: Brandweer Hollands Midden

Per 1 januari 2011 gaat het brandweerkorps van Voorschoten, samen met 24 andere gemeentelijke korpsen en de regionale brandweer in Hollands Midden, op in één nieuwe organisatie: Brandweer Hollands Midden. Deze bestaat uit ruim 1400 medewerkers die werkzaam zijn in de vijf sectoren: Risicobeheersing, Operationele Voorbereiding, Incidentenbestrijding, Middelen en Concernstaf. Het werkgebied van de Brandweer Hollands Midden bestrijkt het noordelijk deel van de provincie Zuid-Holland en strekt zich uit van de Duin- en Bollenstreek in het noorden via het Groene Hart naar de Krimpenerwaard in het zuiden en telt ruim 750.000 inwoners.

Contactgegevens

Bij een nieuwe organisatie hoort een nieuwe website: www.brandweer.nl/hollandsmidden. Deze website is vanaf vandaag operationeel.

Brandweer Hollands Midden is vanaf 3 januari voor niet spoedeisende bereikbaar via:
Telefoon: (088) 2 465 000
E-mail: info@brandweer.vrhm.nl

* 3 januari 2011