Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.45 uur

Utrecht, 03-01-2011

Diverse slippartijen door gladheid

NIEUWEGEIN Door gladheid(ijzel)ontstonden op de rijksweg A2 diverse slippartijen waarbij sommige autos behoorlijk beschadigd raakten. 1 Automobiliste klaagde over pijn in haar knie en werd met de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

Een politieman op weg naar zijn werk zag zondag 2 januari omstreeks 08.30 uur een personenauto staan die tegen de vangrail was gebotst. Ter beveiliging ging hij met zijn auto en in werking gezette alarmverlichting, achter de beschadigde auto staan en verzocht via de meldkamer om de eerste twee rijstroken af te kruisen en de maximum snelheid van 50 km/u in te stellen. Een personenauto moest in verband met de schade worden weggesleept.

Man onder invloed

IJsselstein Een 42-jarige man uit IJsselstein, die behoorlijk onder invloed was van alcohol, is opgepakt wegens openbare dronkenschap.

Op maandag 3 januari omstreeks 01.30 uur werd gemeld dat een man op de Benschopperstraat schreeuwend over straat liep en overal tegenaan schopte. Politiemensen troffen de man aan naast een winkel waarvan een winkelruit kapot was. De man bleek duidelijk onder invloed van alcohol en werd aangehouden en overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek en verhoor.

Automobiliste botst op boom

NIEUWEGEIN Een 35-jarige automobilist uit Utrecht botste zondag 2 januari omstreeks 10.10 uur op de Graaf Florisweg op een boom.

Hij liep enkele schrammen op aan zijn hoofd. Een 31-jarige vrouw, ook uit Utrecht, die naast hem in de auto zat, liep een gekneusde borstkas op en werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Een takelauto sleepte het beschadigde voertuig weg. Plotselinge optredende gladheid door ijzel is vermoedelijk de oorzaak van het ontstaan van het ongeval.

Zwaar vuurwerk veroorzaakt veel schade

VIANEN De politie onderzoekt wie verantwoordelijk is of zijn voor het veroorzaken van een explosie in de hal van een flat aan de Vijfheerenlanden.

De explosie ontstond op zaterdag 1 januari omstreeks 09.00 uur. Door de klap, vermoedelijk veroorzaakt door zwaar vuurwerk, sneuvelde diverse ruiten en deuren. De brandweer onderzocht of er mogelijk een gaslek was ontstaan, maar dat bleek niet het geval te zijn.

Rechercheurs van de Forensische Opsporing politie verrichten onderzoek. Hierna konden de glasscherven worden opgeruimd en mochten de bewoners weer gebruik maken van de hal en het trappenhuis. Iedereen die informatie heeft over de explosie wordt gevraagd kontakt op te nemen via het telefoonnummer 0900-8844.

Man zit alsnog zijn straf uit

NIEUWEGEIN Een 42-jarige man, zonder vast woon- of verblijfadres, moet alsnog zijn eerder opgelegde gevangenisstraf van 660 dagen gaan uitzitten. Bovendien kreeg de man een vordering opgelegd om ruim 87.000 euro terug te betalen wegens wederrechtelijk verkregen voordeel.

Het wijkteam Nieuwegein ontving diverse gerechtelijke stukken over de gezochte man, omdat werd vermoed, dat hij wel eens in Nieuwegein zou kunnen verblijven. Na verkregen informatie en onderzoek bleek dat vermoeden juist te zijn. De politie wist zijn verblijfplaats te traceren en de man werd donderdag 30 december van bed gelicht.

Na het verwerken van de formaliteiten is hij overgebracht naar een gevangenis voor het uitzitten van de gevangenisstraf.